Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

11. 12. 2018. 19:25 >> 18:59

NOVSKE DEMOKRATE

"DPS ispolitizovao situaciju nakon nevremena"

Demokratska Crna Gora smatra da je novski DPS ispolitizovao situaciju nakon nevremena koje je pogodilo taj grad, kada je optužio rukovodstvo Opštine da nijesu zaštitili građane.

"Ovo iz razloga što je nevrijeme, koje je u novembru zadesilo Herceg Novi kada je palo približno 250 litara kiše po metru kvadratnom, paralisalo i Tivat, Kotor i Budvu. Jasno je da je u pitanju elementarna nepogoda širih razmjera, što je za posljedicu imalo nemogućnost kanala da prime ovoliku količinu vode. Sinhronizovanom akcijom svih gradskih službi, a čiji su pripadnici pokazali znanje, spremnost i spretnost sprečena je opasnost po ljudske živote. Dakle, tvrdnja da su službe nekompetentne i nepripremljene za ovu nepogodu, krajnje je zlonamjerna i nije ništa drugo do jeftin pokušaj da se stekne poneki politički poen", istakle su Demokrate.

Kako su kazali, bilo je i ranije nevremena, ali se još nije desilo da neko zatraži zasjedanje vanredne skupštine "kako bi skupio poneki jeftini poen, a sve pod plaštom brige za građane".

 Iz te partije su upitali zašto DPS nije pomogao građanima, te zašto Vlada ne odgovara na dopise lokalne uprave.

"Podsjećamo, da je Opština Herceg Novi za sanaciju posljedica nevremena, koje je u junu pogodilu opštinu, i pomoć građanima, čija je imovina oštećena u nevremenu, potrošila 50.000 eura iz budžetske rezerve namjenje za vanredne okolnosti. Uprkos tome što je stalna budžetska rezerva potrošena, Opština će svakako nastojati da pomogne svima koji su pretrpjeli štetu u novembarskom nevremenu koje je zadesilo Herceg Novi. Komunalna policija reagovala je na svaki upućeni zahtjev građana, notirala i identifikovala štetu, a formirana je i komisija koja će na osnovu zapisnika, procjeniti finansijsku štetu, odnosno pomoć koja će biti dodijeljena", istakle su Demokrate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније