Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

12. 12. 2018. 18:43 >> 21:33
2

PREDSJEDNIK PARAGVAJA

Đukanoviću najveće državno odlikovanje

Crna Gora veliki je prijatelj Republike Paragvaj. Povezuje nas, kako je tokom svečanog dočeka, predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, poručio paragvajski kolega Mario Abdo Benitas, slična istorija, u kojoj su žene imale veliku ulogu, ali i brži ekonomski rast zemalja i vizija za bolje sjutra svih građana koju imaju i crnogorske i paragvajske vlasti.

"Čast mi je što mogu da vas ugostim, predsjedniče Đukanoviću, dobrodošli u Republiku Paragvaj. Imamo mnogo sličnosti, i prijateljski smo narod", saopštio je predsjednik Paragvaja Mario Abdo Benitez.

Predsjednik Paragvaja, Đukanovicu je uručio najveće državno odlikovanje Republike Paragvaj.

"Sa svakim sljedećim satom u gradu, svjedočim ljepotama koje nudite svim stanovnicima i svima nama koji iz različitih pobuda posjećujemo vašu zemlju i glavni grad", istakao je Đukanović. 

Đukanovic je od danas i počasni gost Asunsiona, a ključeve glavnog grada i plaketu uručio mu je gradonacelnik Mario Fereiro.

"Želim da vam se zahvalim na velikoj časti koju ste mi učinili dodijeljujući mi kjučeve vašeg grada. Želim da vam obećam da ću biti odgovarn i posvećen građanin Asusiona, i da ću se veoma potruditi da uspostavim kvalietnu saradnju između Asusiona i glavnog grada Crne Gore", kazao je Đukanović.

Republika Paragvaj četvrta je zemlja u izvozu soje, zauzima sedmo mjesto po izvozu mesa. Najveći je proizvođač obnovljive energije u svijetu.

Imaju čak 98% obradive zemlje, a sve su to, kako je ocijenjeno tokom sastanaka sa paragvajskim zvaničnicima, potencijalne mogućnosti za saradnju sa Crnom Gorom.

Tokom posjete Asunsionu, predsjednik Đukanovic je uz najveće državne počasti dočekan i u Panteonu nacionalnih heroja, gdje je položio vijenac žrtvama.

Potpisani su i Sporazumi o ukidanju viza za nosice diplomatskih pasoša, kao i Memorandum o razumijevanju imeđu minstarstava vanjskih poslova dvije države. Predsjednik će se sjutra sastati sa predsjednikom Kongresa i novoosnovanom Crnogorskom zajednicom Paragvaja.

U Paragvaju, od 19. oktobra postojii prva zajednica Crnogoraca u ovoj zemlji.

Udruženje koje broji oko 30 Crnogoraca osnovano je u ovom gradu, gradu Asunsjon, a u planu je velika turisticka promocija Crne Gore. To zato što su, kako se čulo tokom susreta zvaničnika, Crna Gora i Republika Paragvaj bile i ostaće veliki prijatelji.

Dijana Drašković, RTCG

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније