Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

13. 12. 2018. 16:40 >> 16:15
5

ABAZOVIĆ I VEBER

Samo proevropska alternativa se može suprotstaviti državi

Evropski put potreban je Crnoj Gori da bi unaprijedili političku kulturu i dostigli željene standarde, saopštio je lider URA Dritan Abazović nakon sastanka sa ambasadorom Njemačke Robertom Veberom.

"Postoje sve pretpostavke da budemo uspješna evropska priča ali nas koncept privatne države koji je uspostavila vlast u tome onemogućava“, naglašeno je tokom sastanka lidera Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović nakon razgovora sa ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori, Robertom Veberom.

Na sastanku je bilo riječi o brojnim aktuelnim temama, između ostalih razgovarano je o trenutnoj političkoj situaciji u državi, bojkotu parlamenta kao i izazovima koji se nalaze pred crnogorskim društvom.

"Crna Gora je jedina država u kojoj se nikada u istoriji nije mijenjala vlast. Evropski put nam je izuzetno potreban da bi unaprijedili političku kulturu i dostigli željene standarde. Imamo sve pretpostavke da budemo uspješna evropska priča ali nas koncept privatne države koji je uspostavila vlast u tome onemogućava“, naglašeno je tokom sastanka.

Abazović je upozorio na karakter nepromjenjive vlasti i o paradoksalnosti poziva za prekid bojkota.

Predsjednik URE je smatra da je Vlada neiskrena u promociji evropskih vrijednosti.

"Ne treba se plašiti promjena, jer će nova vlada brže i kvalitetnije raditi na ispunjavanju evropske agende. Nastojimo da svim silama izgradimo proevropsku alternativu, koja će se iskreno zalagati za implementaciju svih evropskih standarda. URA se, vodeći principijelnu politiku i afirmišući princip promjena, nesebično daje na tom projektu“, rekao je Abazović.

Izraženo je zadovoljstvo odnosom između dviju država.

"Njemačka je oduvijek bila partner Crnoj Gori. Njena kontinuirana podrška daje nam vjetar u leđa da ispunimo sve zahtjeve koji stoje pred nama i izborimo se sa svim izazovima koji nam predstoje. Vjerujemo da će pomoć Njemačke biti od velike važnosti na našem evropskom putu“, zaključuje se u saopštenju pokreta URA.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније