Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 08. 2013. 14:39 >> 14:45
29

PEROVIĆ FEJZIĆU

Liberali su Bošnjacima spasili glave

Lider Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) Slavko Perović poručio je danas reisu Islamske zajednice Rifatu Fejziću da ni njemu, "ni svim crnogorskim Bošnjacima, glave ne bi bile na ramenu da ih nije spasio Slavko Perović, i sveti LSCG”.

 

Na svom blogu Perović je napisao: "Vrhovni islamski sveštenik u Crnoj Gori, (reis) Fejzić, odgovorio je na moje reagovanje povodom iftara, kojom prilikom je dao nečuveno sramotnu izjavu kako su crnogorski Bošnjaci i Turci – rođena braća! Sa ovakvom izjavom reis Fejzić namjerno falsifikuje očiglednu istorijski istinu: da su Fejzićevi preci, punih 500 godina, bili tursko roblje, i da su nasilno primili islam, kojem i danas žele da pripadaju, kako reklamira Fejzić, što je njihovo pravo , ali, čijim se posredstvom, nikako ne smije kriti i predati zaboravu očigledna istina da se , skoro čitavi Balkan, osim svetog grada Dubrovnika i svete Podlovćenske Crne Gore, nalazio vjekovima pod turskom okupacijom”.

Vođa liberala podsjeća Fejzića "da ni njemu, ni svim crnogorskim Bošnjacima, glave ne bi bile na ramenu da ih nije spasio Slavko Perović, i sveti LSCG".

“Kako je to vraćeno LSCG-u i meni, reise? Sveukupnom teškom i sramotnom izdajom bošnjačke manjine mene lično i LSCG, i bošnjačkom totalnom svrstavanju pod šinjel krvnika im, Mila Đukanovića, čija je namjera bila, sa ostalom njegovom bratijom, da ih vječno, istrijebljenjem, skloni sa ovih teritorija. Đe je, u takvom sramotnom bošnjačkom postupku Alah? A đe je, reise, islam", napisao je Perović.

Navodeći da “prađedovska vjera svih nas bijaše katolička”, Perović je rekao da on prvi koji je "obnarodovao tu očiglednu, i hiljadama puta dokazanu istinu".

"Reise Fejziću, tvoja islamska i moja pravoslavna religija su okupatorske, Fejziću! Znaš ti to odlično, ali se sa tvojom okupatorskom religijom ponosiš. A ja se od one, koju je donijela okupatorska vojska Nemanje – stidim. Onu katoličku, koju su donijeli Vojislavljevići, pa je trajala sve do kraja Balšića, sa njom se, reise, ponosim", rekao je Perović.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније