Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 02. 2013. 18:43 >> 18:40

ĐUKANOVIĆ – SAMJUELS

Đukanović će biti gost Centra „Simon Vizental“

Direktor za međunarodne odnose Centra „Simon Vizental“, doktor Šimon Samjuels uputio je poziv da Crna Gora bude jedan od pokrovitelja izložbe UNESCO-a koja se otvara na proljeće, pod nazivom „3.500 godina veze Jevrejskog naroda sa zemljom Izrael“, koju će u Parizu otvoriti nobelovac Eli Vizel.

Samjuelsa je danas primio premijer Milo Đukanović, koji je prihvatio i poziv da govori u „Muzeju tolerancije“, sjedištu „Simon Vizental” centra u Kaliforniji, u kojem su, ranije, izlaganja imali Ronald Regan, Vaclav Havel, Bil Klinton, kralj Husein, Dalaj Lama i drugi.

„Simon Vizental”, centar u Los Anđelesu je osnovan 1977. i nazvan je po čovjeku koji je posvetio život nalaženju odbjeglih nacista, Simonu Vizentalu, koji je osnovao Jevrejski dokumentacioni centar u Beču.

Premijer je istakao da je politika Crne Gore utemeljena na njenoj multikulturalnosti,  i podsjetio da Crna Gora baštini antifašističku tradiciju i jedna od rijetkih evropskih država u kojoj tokom Drugog svjetskog rata nije bilo holokausta.

Istaknut je značaj saradnje sa Jevrejskom zajednicom u Crnoj Gori, koja se ogleda u ostvarivanju vjerskih sloboda, ali i u podsticaju ekonomske, kulturne, naučne i druge saradnje sa međunarodnim jevrejskim institucijama i Izraelom.

Samjuels je iskazao zahvalnost i poštovanje za odnos Vlade Crne Gore prema jevrejskoj zajednici i vjerskim slobodama u cjelini, navedeno je u saopštenju iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније