Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Skala radio, objavila B.B. ]

17. 12. 2018. 15:59 >> 15:39

U KOTORU

Sjednica SO ponovo odložena

Nastavak sjednice Skupštine opštine Kotor, koji je bio zakazan za 18. decembar, odlaže se do daljnjeg, na zahtjev odbornika vladajuće koalicije.

Kako se navodi u dopisu koji je dostavljen Skala radiju iz Skupštinske službe, odbornik vladajuće koalicije tražio je odlaganje nastavka šesnaeste kao i sedamnaeste sjednice gradskog parlamenta zakazanih za sjutra, jer iz opravdanih razloga ne može prisustvovati sjednicama u zakazanom terminu.

O odlaganju skupštinskih zasjedanja obaviješteni su svi odbornici, kao i obrađivači.

O novom terminu sjednice javnost će biti obaviještena nakon sjednice kolegijuma Skupštine koji je zakazan za sjutra.

Kako napominju u Skala radiju, nije jasno koji su to opravdani razlozi zbog kojih skoro šest mjeseci odbornici vladajuće većine ne mogu da održe sjednicu SO.

"Nije tačno da se bez pojedinih odbornika ne bi održala sjednica, jer su jasno i glasno iz opozicionih partija kazali da će prisustvovati radu parlamenta, što znači da je kvorum unaprijed bio obezbijeđen. Jasno je da ne postoji više skupštinska većina sastavljena od Fronta, Demokrata, SDP-a, URA, podržane odbornicima SNP-a, pa je zbog toga njihov opravdani strah da ne budu preglasani od strane opozicionih partija" napominju u Skala radiju.

Kako ističu, vremena više nema za sazivanje sjednice u roku od šest mjeseci, koji Vlada CG toleriše kao krajnji rok do kada se mora zakazati sjednica, nakog kojega slijedi prinudra uprava.

"Jasno je da zadnji dani decembra neće biti datumi koji će podržati neki od odbornika današnje vlasti, jer, zbog novogodišnjih praznika, ni fizički neće biti u Kotoru. To nam je nezvanično saopšteno u više navrata. A i da sjednice bude, stav SDP-a po pitanju odluka koje je predsjednik opštine Vladimir Jokić sam donosio, potpuno je jasan. Odbornici ove partije ga neće podržati, a potom slijedi najavljeni scenario traženja opoziva predsjednika kotorske opštine. Do kad će ova kotorska rašomonijada da traje, ostaje da se vidi u vremenu koje dolazi. U svakom slučaju, ako se bude poštovao zakon, neće moći dugo" zaključuju u Skala radiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније