Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Biljana Rovčanin, TVCG

18. 12. 2018. 19:53 >> 19:30
2

DRLJEVIĆ UVJEREN

CG spremna za EU do 2025.

Crna Gora će biti spremna da 2025. postane članica Evropske unije, saopštio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević u Skupštini i poručio da to zavisi od svih u društvu. On je najavio da će uskoro biti spremna pregovaračka pozicija za poglavlje 8. Konkurencija, koje jedino nije otvoreno u pregovorima sa Unijom.

Nakon što je Crna Gora ove godine otvorila još dva pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom, sada predstoji teži dio posla i primjena usvojenih propisa, kazao je glavni pregovarač predstavljajući poslanicima izvještaj o aktivnostima države do juna ove godine u okviru procesa integracija.

"Da li smo stvarno spremni da uđemo ravnopravno do 2025. u Evropsku uniju", pitao je poslanik Bošnjačke strane (BS) Ervin Ibrahimović.

"Ja ne bih prosto bio na ovom mjestu da nemam optimizam i da ne vjerujem da mi ovo možemo da uradimo. Mislim da svako od nas može da doprinese ovom procesu", kazao je Drljević.

Poslanik DPS-a Predrag Sekulić naveop je da je u ovom periodu EU imala svojih problema.

"Čini mi se da je to glavni razlog što naši pregovori traju nešto duže, nego što je bilo uobičajno", ocijenio je on.

Glavni pregovarač očekuje da će Crna Gora naredne otvoriti i posljednje poglavlje 8. Konkurencija.

"Pregovaračka pozicija je trenutno u fazi izrade i u narenom periodu očekujem da ona bude finalizovana", kazao je Drljević odgovorajući na pitanje nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića.

Prošle godine u sjever je uloženo više od 300 miliona eura, kazali su iz Ministarstva ekonomije predstavljajući poslanicima ostvarene rezultate iz akcionog plana Strategije regionalnog razvoja Crne Gore do 2020. Taj novac, smatraju u vlasti, smanjio je regionalne razlike, dok u opoziciji kažu da su konkretni rezultati izostali.

Poslanici su završili raspravu o realizaciji Nacionalnog programa zaštite potrošača za prvih šest mjeseci ove godine kao i o izvještaju o radu Fonda za zaštitu i ostavrivanje manjisnkih prava za 2017.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније