Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 12. 2018. 12:25 >> 12:12

U ODBORU I VAN NJEGA

DEMOS za zajednički rad opozicije

DEMOS će nastaviti, bez političkih obrta, da se dosljedno zalaže za građenje kredibilne opozicije kao demokratske alternative postojećoj vlasti, saopšteno je iz te partije. Poručuju da su za zajednički rad opozicije u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva i van njega.

"Smatramo da se političko kulturni identitet opozicije može izgrađivati afirmacijom javne kompetentnosti, političke neostrašćenosti i odgovornosti za javne poteze i izgovorene riječi, uz međusobno opoziciono uvažavanje i iskren zajednički rad", navodi se u saopštenju DEMOS-a.

Zato će, kažu, učestvovati u svakom opozicionom okupljanju koje, kako su kazali, primarno vodi ostvarivanju istinskog interesa građana i prosperiteta države, "koji neće biti izraz privida inicijative i političkog lukavstva".

"Žalimo što i posljednja inicijativa i prve reakcije na nju, uz proizvodnju medijskih efekata, stvaraju utisak odsustva iskrenog dijaloga. Posebno je, za DEMOS, neprihvatljiv jezik i poruke uslovljavanja, bez obzira sa koje strane dolazile. Dosadašnja iskustva ukazuju da je jezik uslovljavanja bio uvod u proizvodnju izdajnika, dakle u metod javnog klevetanja, koje inače najduže praktikuje vladajuća politička struktura", navode iz DEMOS-a.

Poručuju da će nastaviti rad u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva.

"Dakle za reforme koje su sve opozicione stranke u Crnoj Gori podržale, sa većom ili manjom političkim voljom i entuzijazmom, u različitim fazama tog procesa", kazali su.

Učestvovaće u radu Obora sve dok on, kako su kazali, bude imao političkog smisla i funkciju šireg društvenog interesa koji će se mjeriti ostvarivanjem konkretnih rezultata.

"Isto tako spreman da u svakom trenutku javno napusti rad u Odboru ukoliko dođe do izigravanja i simulacije započetog procesa", ističu iz te partije.

Poručuju da bi bilo bilo opoziciono racionalno i u interesu građana da sve opozicione snage udruženim naporima pristupe radu na unapređenju izbornih uslova i da paralelnom saradnjom pokrenu i druge oblike demokratskih inicijativa s ciljem kvalitativnih promjena u crnogorskom društvu, koje podrazumjevaju i smjenu vlasti.

"U tom smislu predlažemo da se sagleda i mogućnost formiranja među-stranačkog tijela koje će raditi na povezivanju opozicije na pomenutim principima političke zrelosti, međusobnog uvažavanja i demokratskog odlučivanja", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније