Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 12. 2018. 12:12   >>  11:46

DRLJEVIĆ-KARELSON

Proširenje u interesu i Crne Gore i EU

Proces pristupanja EU je u interesu države i njenog razvoja, što je vidljivo na primjeru Estonije koja je 2004. pristupila evropskoj porodici, poručila je ambasadorka te države Kirsti Karelson u razgovoru sa glavnim pregovaračem Aleksandrom Drljevićem.

Ona je pozdravila rezultate koje Crna Gora ostvaruje u pregovorima s EU, istakavši da smo država koja u tom procesu napreduje brže od ostalih u regionu.

"Ambasadorka Karelson je prenijela snažnu podršku Estonije reformskim procesima koji će Crnoj Gori osigurati mjesto u EU, naglasivši da Crna Gora već pristupanjem NATO-u dijeli zajedničke vrijednosti sa razvijenim državama svijeta", navodi se u saopštenju Generalnog sekretarijata Vlade.

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević je predstavio ostvarene rezultate istakavši da će Crna Gora u narednom periodu nastaviti da predano radi na sprovođenju reformi, kako bi u 2019. otvorila i posljednje neotvoreno pregovaračko poglavlje i bila u prilici privremeno zatvoriti neka od njih.

"Istakao je da su posebni napori usmjereni na ostvarivanje mjerljivih rezultata u poglavljima 23 i 24, što je prepoznato i u nedavno objavljenom radnom dokumentu Evropske komisije, te da će to biti u fokusu rada Vlade i u narednoj godini, kako bi Crna Gora uskoro bila u prilici da dobije završna mjerila iz ove oblasti", navodi se u saopštenju.

Drljević je sagovornicu upoznao sa rezultatima nedavno predstavljenog istraživanja javnog mnjenja izraziši zadovoljstvo visokim stepenom podrške, posebno mladih ljudi, pristupanju Crne Gore EU.

"Drljević je naglasio da je proširenje u interesu, kako Crne Gore, tako i EU. Crna Gora će, kako je istakao, nastaviti da ispunjava svoje obaveze s ciljem dostizanja evropskog kvaliteta života, a očekujemo da EU nastavi sa nesmanjenom podrškom i partnerstvom", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније