Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 08. 2013. 14:20 >> 09:12
37

ODGOVOR FEJZIĆA:

Šokiran mržnjom Perovića prema islamu

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić kazao je da u izjavama lidera Liberalnog saveza (LSCG) Slavka Perovića ne prepoznaje onog Perovića od prije 20 godina, kao ni partiju koju je tada predstavljao.

 

Fejzić je Portalu RTCG kazao da ne vidi ništa što bi eventualno moglo da ukazuje na razloge napada Perovića na njega i Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.

„Jer nikad niko iz Islamske zajednice nije pomenuo Liberalni savez Crne Gore i Slavka Perovića. Zbog čega on to radi, pojma nemam. Šokiran sam. To su izjave koje ne liče na LSCG, ni na Perovića. To su izjave koje liče više na nekog ko voli gusle kad malo više popije“, kazao je Fejzić.

Komentarišući izjavu Perovića da je on sa liberalima spasio glave Bošnjacima u Crnoj Gori, Fejzić je rekao Bošnjaci kao vjernici vjeruju da ih je samo bog spasio.

„Sigurno je da su u nekim teškim momentima liberali  imali korektnu politiku. Obzirom na ovo sad što se priča, sve to što su radili, ako nam udaraju gdje nam je najsvetije, onda nema potrebe da nas brani“, kazao je Fejzić, napominjući da je šokiran tolikim izlivima mržnje prema islamu.

Fejzić je rekao i da nije saglasan sa ocjenom Perovića da je islamska religija okupatorska, pojašnjavajući da „svi znaju da zapad nije mjesto odakle su objavljene religije“.

„ Sve religije su došle sa istoka, uključujući islam, hrišćanstvo, judaizam. Nijedna se nije pojavila ni na zapadu, ni na Balkanu. To što on govori prema islamu, zgražavam se. Naša vjera nije okupatorska. Nije na silu nikome nametnut, niti iz koga istjeran“, istakao je Fejzić.

 

 

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније