Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

26. 12. 2018. 13:12 >> 12:47

IZ BUDŽETA

Za izbornu kampanju u Tuzima 1.592 eura

Za finansiranje troškova kampanje za izbore u Tuzima, koji će biti održani 3. marta, iz budžeta će biti izdvojeno 1.592 eura.

Savjet Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) razmatrao je Plan kontrole i nadzora za izbornu kampanju za izbor odbornika u Skupštini opštini Tuzi.

“Sredstva za finansiranje troškova izborne kampanje su obezbijeđena u iznosu od 0,25 odsto tekućeg budžeta, odnosno 1.592 eura”, saopšteno je iz ASK-a.

Savjet je ocijenio da je Plan kontrole i nadzora sveobuhvatan, i da sadrži sve Zakonom propisane aktivnosti koje sprovodi Agencija u cilju praćenja sprovođenja Zakona u toku izborne kampanje.

Plan kontrole i nadzora, kako se navodi, obuhvata aktivnosti koje Agencija spovodi u odnosu na organe vlasti, odnosno političke subjekte, a koje su definisane na osnovu prethodno izrađene procjene rizika.

Ukupan broj organa vlasti, obveznika sprovođenja Zakona, na teritoriji opštine Tuzi je sedam, i to: Predsjednik Gradske opštine Tuzi, JU "KIC Malesija", osnovne škole "Mahmut Lekić", "29. novembar", "Đerđ Kastrioti-Skenderbeg" i "Jedinstvo", Gimnazija "25. maj", kao i ministarstva rada i socijalnog staranja i finansija.

Iz Agencije su kazali da će redovno vršiti nadzor nad obavezom objavljivanja analitičkih kartica, putnih naloga, socijalnih davanja i trošenja budžetske reserve,a kada su u pitanju politički subjekti, redovno će biti vršen monitoring nad troškovima njihovog izbornog oglašavanja. 

Kako su naglasili, poseban akcenat biće na isplatama jednokratnih socijalnih davanja i zapošljavanja u izbornoj kampanji.

“Kada su u pitanju politički subjekti, biće izvršen uvid u kompletnu dokumentaciju koja se odnosi na aktivnosti u toku izborne kampanje, u cilju provjere tačnosti iskazanih troškova i kontrole datih popusta i eventualno nenovčanih priloga”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније