Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

29. 12. 2018. 08:33 >> 08:06
3

NIKOLIĆ PORUČIO

Vjerujem da će se DF vratiti u Odbor

Poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić ocijenio je u razgovoru za Pobjedu da očekuje da će se Demokratski front vratiti u Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Nikolić je dodao da ne zna da li će se povratak desiti do kraja januara, za što postoje neke indicije.

"U ovoj fazi nezahvalno je precizirati datum", kaže Nikolić.

Vjeruje da će do povratka doći, a kada će se to desiti zavisi od političke odluke DF-a koju ne bi da prejudicira.

"Demokratska partija socijalista i ovih dana zajedno sa koalicionim partnerima i pojedinim opozicioni subjektima radi na unapređenju izbornog ambijenta. Pododbori su zasijedali, pripremaju se rješenja, tako da ne možemo govoriti o zastoju rada, ali je svakako što veće učese svih političkih subjekata dobrodošlo", kazao je Nikolić u razgovoru za Pobjedu.

Poslanik DPS-a je dodao da očekuje da će se predanim radom i političkim konsenzusom naći najbolja rješenja za unapređenje izbornog ambijenta.

"Formiranjem Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva Demokratska partija socijalista je pokazala odgovornost prema onome sto je zajednička obaveza svih političkih subjekata - kontinuirano unapređenje izbornog ambijenta. Smatramo da Crna Gora ima izuzetno transparentan izborni proces koji je ponajbolji u regionu ali smo isto tako stava da je potrebno u svim oblastima uvijek praviti kontinuiran progres pa tako i kad je pitanje unapređenja izbornog zakonodavstva. Smatram da će se i kolege iz DF-a na kraju vratiti u pomenuto radno tijelo čiji su rad privremeno napustili i da ćemo predanim radom i političkim konsenzusom iznaći najbolja rješenja koja će dodatno unaprijediti izborni proces za parlamentarne izbore 2020. godine",  kazao je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније