Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

29. 12. 2018. 09:38   >>  09:16

URA TVRDI

"SDP želi da sruši koaliciju u Kotoru"

Socijaldemokratska partija (SDP) pokazala je svoju pravu namjeru da sruši vladajuću koaliciju u Kotoru na jučerašnjem skupštinskom zasijedanju, te su dokazali da su im lični i partijski ispred opštih interesa, saopštila je kotorska URA.

Podsjetimo, Socijaldemokratska partija u Kotoru juče nije podržala zahtjev DPS-a za odgađanje sjednice i tako je, kako su kazali, spriječila mogućnost uvođenja prinudne uprave, navodi se u saopštenju SDP-a.

Oni su kasnije napustili sjednicu kotorskog parlamenta,  zajedno sa predstavnikom DPS-a i Liberalne partije, te nije bilo moguće glasati o narednim tačkama, među kojima je bio i budžet Opštine za 2019, čime su, kako je istakla URA, uveli opštinu u mjeru privremenog finansiranja u narednom periodu.

"Netačne su informacije da je SDP spriječio uvođenje prinudne uprave u Kotoru, jer svi njihovi postupci u proteklom periodu upravo doveli lokalnu upravu u opasnost uvođenja iste. Takođe je netačno da su svojim prisustvom na sjednici uticali na postojanje kvoruma. Sjednici je prisustvovalo 20 odbornika pa je kvoruma bilo i bez odbornika SDP-a", naglasili su iz URE.

 Oni su poručili da je SDP obmanuo javnost o postojanju pismene garancije premijera Duška Markovića o pravnoj sigurnosti investiranja u kupovinu Jugopetrolovih nekretnina, koja nije podijeljena na sjednici.

"Na koji način i kako SDP radi za interese Kotora, pokazala je i činjenica da je nova uprava Luke Kotor (u kojoj nema kadrova SDP-a), za samo nekoliko mjeseci rada uspjela da pripremi valjanu dokumentaciju i da izdejstvuje dobijanje dugoročne koncesije od strane Vlade, pa se nameće logičan zaključak da kadrovima SDP-a koji su godinama upravljali Lukom Kotor to nije bio interes, jer njih očigledno osim ličnih ne interesuju nikakvi drugi interesi a ponajmanje gradski. Da su mogli oni bi zaustavili i ovaj strateški projekat, jer su u februaru mjesecu takođe napustili sjednicu kod tačke izglasavanja članova borda direktora Luke Kotor, čime su pokušali onemogućiti proces upravljanja i donošenja odluka u Luci Kotor. Na svu sreću nijesu uspjeli u tome i toliko očekivana koncesija je dobijena", kazala je URA.

Oni smatraju da SDP ciljano destabilizuje lokalnu vlast i sprečava razvoj grada.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније