Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Dan ]

30. 12. 2018. 08:41 >> 08:13
12

ZAŠTO DA NE

Zenka: Srbima bolje da uđu u Vladu

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka kazao je za dnevni list "Dan" da nema ništa protiv da Srbi uđu u Vladu Crne Gore, te ističe da bi toj nacionalnoj zajednici definitivno bilo bolje ukoliko bi postali dio vlasti u Crnoj Gori.

"Predsjednik (Vlade Duško) Marković pozivao je predstavnike Srba da uđu u Vladu. Zašto da ne? Svaka opcija koja podržava vrijednosti koje mi hoćemo da sačuvamo je dobrodošla. Bez obzira na razlike u našim stavovima, ja sam dugo vremena u politici i imao sam sa kolegama dobar odnos, dobro smo se slagali kao ljudi i političari. Položaj Srba bi ulaskom u vlast definitivno bio bolji", kazao je Zenka.

On navodi da nikada nije čuo da je iko iz vlasti kritikovao Srbe kao narod, već se radilo samo o kritikama na račun pojedinaca koji propagiraju pojedine politike i izjašnjavaju se kao Srbi.

"Nikad niti Mila Đukanovića, niti Duška Markovića nijesam čuo da su rekli da su Srbi ili narod srpski protiv Crne Gore ili da su im davali neke druge etikete. Oni su, a i ja ponekad, a i drugi političari kritikovali neke stvari povezane sa politikama, što nije povezano sa narodom. Takođe, ako neko optužuje određenog Srbina za ratne zločine, ne stoji da se optužuje jedan čitav narod. Ako se neko ne slaže sa politikom koja možda dolazi iz Srbije ili srpskih partija u Crnoj Gori, to nije upereno protiv naroda, to je protiv nekog političara ili programa. Nikada nisam nijednu njihovu izjavu doživio kao kritiku naroda, već političara i politika", kazao je Zenka.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније