Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ PR centar ]

04. 01. 2019. 11:50 >> 11:22
2

BRAJOVIĆ:

Marljivo radimo da bi CG bila bolje mjesto za život

Prošla godina je bila najbolja od osnivanja Socijaldemokrata (SD), a razlog konstantnog trenda rasta te partije je dosljedna i jasna politika, ocijenio je predsjednik stranke Ivan Brajović, poručujući da će ostati maksimalno posvećeni realizaciji onoga što su obećali građanima Crne Gore.

On je, u intervjuu za PR Centar, ocijenio da je 2018. godina u političkom smislu za Socijaldemokrate bila najuspješnija do sada.

Prema njegovim riječima, razlozi za konstantan trend rasta koji bilježi SD, nalazi se u, kako je rekao, vođenju jasne i dosljedne politike, „te ostvarivanju programskih ciljeva koje smo odredili 2016. godine i na osnovu kojih smo dobili podršku građana“.

On je poručio da je SD pokazao da je partija kojoj građani mogu vjerovati, da, kako je rekao, ne odustaje od programskih opredjeljenja „i da marljivo radi kako bi od Crne Gore napravili bolje mjesto za život svih njenih građana“.

„Oni su to prepoznali i zato povjerenje u Socijaldemokrate svakodnevno raste“, smatra Brajović.

Komentarišući da li je zadovoljan kako funkcioniše vladajuća koalicija čiji je SD dio, Brajović je rekao da je zadovoljan što se poštuju osnovna državna strategija i principi na kojima je formirana koalicija

„Nema odstupanja od evropske i evroatlantske orijentacije i vrijednosti koje smatramo ključnim razvojnim parametrima za budućnost našeg društva. Različitih viđenja za pojedina rješenja svakako ima, ali ih otklanjamo otvorenim razgovorima, sučeljavanjem argumenata i pronalaženjem kompromisnih rješenja“, istakao je Brajović.

On je ukazao da, iako je SD manjinski koalicioni partner, svoje stavove jasno i javno iskazuju i kada, kako je rekao, nijesu podudarni sa stavovima DPS-a.

Brajović je ocijenio da su Socijaldemokrate pouzdan partner u vlasti, navodeći da je siguran da ne štede profesionalne kapacitete kada je riječ o koalicionoj saradnji.

„Resori, koje vode naši kadrovi, prosvjeta i zdravstvo, bilježe značajne pomake i u anketama su od strane građana veoma dobro ocijenjeni. Takođe, mora se konstatovati da su u proteklom periodu u tim resorima zabilježena značajna ulaganja. I naši predstavnici u drugim resorima, kako na državnom, tako i na nivou brojnih lokalnih samouprava gdje takođe vršimo koalicionu vlast, svojim radom i zalaganjem doprinose dobrim rezultatima“, podsjetio je Brajović.

Govoreći o planovima SD-a za naredni period, Brajović je ukazao da će u martu ove godine biti održani izbori u Tuzima, „gdje takođe očekujemo odličan rezultat“.

„Dakle, 2019. godina neće biti toliko zahtjevna u smislu izbora, pa ćemo se u njoj bazirati na daljem jačanju partijske infrastrukture, ali i sprovođenju naših politika, posebno u opštinama u kojima smo vlast na lokalnom nivou“, poručio je Brajović.

Govoreći o izazovima koji očekuju Crnu Goru u 2019. godini, Brajović je rekao da je ekonomsko jačanje bio permanentni zadatak u prethodnim, a da ostaje i za naredne godine.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније