Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavio: O.Z. ]

05. 01. 2019. 08:36   >>  08:10 1

POPOVIĆ NAJAVIO

Razgovor o odnosima u koaliciji sredinom januara

Sastanak čelnika vladajućih partija, na kojem bi se analizirali odnosi u koaliciji koja je na vlasti, trebalo bi da bude održan sredinom januara, kazao je za Pobjedu Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije.

Popović je rekao da je taj sastanak, po ranijem dogovoru, trebalo da bude održan u decembru prošle godine, ali do njega nije došlo zbog zauzetosti partijskih lidera koji su na državnim funkcijama.

"Posljednji dogovor je da se sastanemo sredinom januara. Neke stvari su se, ipak, preokrenule, pogotovo koje se tiču programskog dijela koalicionog sporazuma. Ne može ništa biti savršeno, ali ipak se kreće nabolje", rekao je Popović, koji je ranije više puta poručivao da je nezadovoljan realizacijom postizbornog koalicionog sporazuma.

Popović je, na pitanje Pobjede zašto nije učestvovao u glasanju o Zakonu o javnom redu i miru, rekao da je za liberale „neprihvatljivo da se zastave bilo koje druge države ističu bez državne“.

"Tako je u svim demokratskim državama svijeta, tako je u Americi, Australiji, Kanadi... Vjerujem da će taj zakon biti uređen i biti brzo u skupštinskoj proceduri, pretpostavljam već i na vanrednom zasijedanju u februaru ili početkom redovnog zasijedanja u martu. Vjerujem da ćemo, ipak, naći rješenja koja su prihvatljiva svima. Ne treba izmišljati „toplu vodu“, jer imamo primjere drugih zemalja, naročito onih koje su u EU", istakao je Popović.

Komentarišući izjavu Nika Đeljošaja, predsjednika Albanske alternative, da je zbog uskraćivanja podrške Zakonu o javnom redu i miru on nepoželjna osoba tamo gdje žive Albanci, Popović je rekao da su sada, za vrijeme Božića, „blagi dani kada su potrebne blage riječi“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније