Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

05. 01. 2019. 10:47   >>  11:35 6

ZVANIČNO NA ČELU BUDVE

Carević: Ne smeta mi što ću biti pod lupom

Marko Carević izabran je danas za novog predsjednika Opštine Budva. On je poručio da će kao prvi funkcioner Demokratskog fronta (DF) koji je na čelu neke crnogorske opštine biti "pod lupom", što mu, kako je naveo, ne smeta.

Za izbor Carevića glasalo je 19 odbornika Skupštine opštine Budva, dok sjednici nijesu prisustvovali poslanici Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata.

Novi predsjednik Opštine Budva je poručio da pruža ruku i onima koji nijesu glasali za njega i odao priznanje njegovom prethodniku Draganu Krapoviću za sve što je uradio u prethodne dvije godine na čelu Opštine.

"Naša dužnost je da obezbijedimo bolji i kvalitetniji život građana Budve i interesi grada su jedino čime ću se rukovoditi. Moramo raditi na stvaranju uslova za povećanje atraktivnosti i poboljšanju infrastrukture kako bi gosti u Budvi dolazili tokom cijele godine", kazao je Carević, dodajući da će raditi na privlačenju investicija.

Demokrate traže da Carević odustane od tužbe

Đorđe Zenović iz Demokratske Crne Gore kazao je da će ta partija ostati na principima koji su važili od početka. "Pružena ruka je za nas zakon", istakao je on.

Zenović je upitao da li će Carević povući tužbu protiv Opštine Budve, kojom traži obeštećenje od 2,5 miliona eura.

"To je jedina prepreka za odbornike Demokrata. Ako odustane od tužbe, imaće punu podršku Demokrata", naveo je on.

Podsjetimo, Carevićeva kompanija "Carinvest" vodi sudski spor protiv građevinske kompanije "Gugi commerce", od koje traži isplatu na ime materijala koji joj je navodno isporučila za gradnju platoa na Jazu.

Carević je odgovorio da želi da sve radi transparentno.

"Ja sam u sporu od 2012. sa tadašnjom budvanskom vlašću i prvi sam koji je tu mrežu u Budvi napao, ali tek kada sam imao dokaze, što je rezultiralo tužbom, ali došlo je do zastare. Tužio sam kompaniju Gugi, a Opština je trebalo da bude umješač", rekao je Carević.

On je kazao da je za 17. januar zakazano ročište na sudu i da Opštinu spor ništa ne bi koštao.

"Taj novac je već uplaćen kompaniji Gugi komerc i spor bi razotkrio jednog člana kriminalne organizacije. Bez obzira na materijalno stanje, ne bi uradio ništo što bi naštetilo Opštini i građanima Budve", odgovorio je Carević.

On je na kraju naveo da će sva primanja koja bude imao kao predsjednik Opštine davati u humanitarne svrhe.

Odbornik Crnogorske Dragan Ivančević poručio je da očekuje nastavak dobre saradnje u vladajućoj koaliciji i da će se poštovati zakoni Crne Gore.

"Budva je dio Crne Gore i treba obezbijediti saradnju sa državnim organima, kako bi građanima Budve bilo bolje", poručio je Ivančević.

On je tražio da se ne politizuje uprava i da se ljudi koji vode Budvu posvete gradu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније