Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

09. 01. 2019. 13:14 >> 12:45
18

BOGDANOVIĆ VJERUJE

Bojkot jedina akcija koju vlast nije uspjela da obesmisli

Nijedna akcija opozicije nije dala tako mjerljiv i opipljiv politički rezultat kao bojkot parlamenta, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore i poručili da je opozicija na svim poljima u tom periodu nizala političke profite.


Generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović, govorio je o efektima bojkota Skupštine nakon dvije godine i rekao da je to za sada jedina akcija opozicije koju vlast nije uspjela obesmisliti.

„Ali je nažalost takav dogovor opozicije sa pojedinim političkim subjektima uspjela srušiti, jer je bojkot 39 poslanika Skupštine bio prevelika opasnost za međunarodnu poziciju Demokratske partije socijalista i vlasti Crne Gore“, rekao je Bogdanović agenciji MINA.

On je ocijenio da su rezultati prethodno održanih lokalnih izbora potvrdili da rejting raste samo onim opozicionim subjektima koji nijesu iznevjerili očekivanja birača.

Prema njegovim riječima u proteklih 30 godina nijedna akcija opozicije nije dala tako mjerljiv i opipljiv politički rezultat kao što je to bio bojkot 39 poslanika opozicije i da je to bilo najefikasnije sredstvo demokratskog pritiska na vlast.

"Sa jedne strane ogolio je svu crnogorsku antidemokratsku zbilju, a sa druge strane nije davao prostora vlasti i njenim službama da ga politički deformišu, što je činjeno sa nekim drugim oblicima demokratskog pritiska", rekao je Bogdanović.

On je mišljenja da bi se profit od bojkota samo uvećavao i opozicija bi postigla željene ciljeve da su svi bili odgovorni, odlučni, dosljedni i istrajni, odnosno da jedan dio opozicije nije bezuslovnim povratkom u parlament dao ruku spasa vlasti, "a zabio nož u ledja opoziciji i njenim biračima".

Kako je rekao, da je u bojkotu ostalo 39 poslanika, sada bi vlast bila na koljenima.

"A u takvom nokdaunu lako bismo ih natjerali na sveobuhvatne izborne i druge reforme koje bi dovele do toliko željenih promjena u Crnoj Gori na svim nivoima organizovanja“, rekao je Bogdanović.

Govoreći o razjedinjenosti opozicije, rekao je da je tačno je da je prekid bojkota tačka spoticanja i prekretnica u zajedničkom djelovanju 39 poslanika opozicije, koje je ujedinila odluka o bojkotu Parlamenta. 

"A, ako je bojkot parlamenta ujedinio opoziciju, kako su tvrdili svi, onda su je posvađali oni koji su prekinuli bojkot. To je jedini logičan zaključak koji se može izvesti“, smatra Bogdanović.

On je najavio da će Demokrate u narednom periodu, kao lideri na opozicionoj političkoj sceni, aktivno raditi na objedinjavanju svih iskrenih progresivnih opozicionih snaga, „jer samo iskrena i moderna opozicija ruši DPS“.


Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније