Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

12. 01. 2019. 13:45 >> 16:39
9

OGLASILE SE

Reakcije partija na snimak Duška Kneževića

Parlamentarne stranke reagovale su danas na snimak koji je objavio predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, a na kojem se vidi kako bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje kovertu s novcem.

 

Tako je lider Ure Dritan Abazović pisao ambasadorima i evropskim poslanicima, navodeći da je u pitanju "kontinuitet onoga na šta godinama upozoravamo".

"Nijesam siguran da bilo ko u Crnoj Gori ima pravo da prećuti sve ovo što se dešava, ali da više ne stoje ni Vaša opravdanja kako nemate mandat da se mješate u unutrašnje stvari naše države. Jer, ovdje je riječ o vrijednostima, a ne o pojedinačnom slučaju. Ukoliko zajednički nešto ne učinimo, Crna Gora će nepovratno ostati privatna država", naveo je Abazović u pismu.

Zamolio ih je da pomognu "prije nego što se vlast počne valjati ulicama".

Sa druge strane, iz Demokratske Crne Gore kompletnoj parlamentarnoj opoziciji predložili trajni bojkot parlamenta, kao i napuštanje odbora za izmjene izbornog zakona.

"Ovo iz razloga što se pred očima cjelokupne crnogorske javnosti dešava tektonski potres naopakog poretka, koji je stvorio jedan čovjek i jedna partija u vidu isplivavanja na vidjelo dokaza o skandaloznom ponašanju državnih funkcionera i nelegalnom uzimanju enormnih suma novca", saopštile su Demokrate, uz ocjenu da je to "najveći politički skandal u istoriji Crne Gore".

Demokrate su, kako je saopšteno, pozvale EU da pošalje specijalnog izaslanika koji će sačiniti Izvještaj o zarobljenosti institucija u Crnoj Gori.

Iz SNP-a su saopštili da neoglašavanje državnih organa u vezi sa video zapisom koji je objavio Knežević ukazuje da specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, odnosno Vrhovno državno tužilaštvo ne rade svoj posao ili ga rade selektivno.

Pitaju i zašto ćute nadležni državni organi, iskazujući nemoć i strah od partijskih šefova.

"Postenije je prema Crnoj Gori da takvi podnesu ostavke i prepuste mjesto onima hrabrijima i čestitijima", navode iz SNP-a.

SDP će, kako je saopšteno iz te partije, zatražiti parlamentarno saslušanje Vrhovnog i specijalnog državnog tužioca, direktora Uprave policije i direktora Agencije za sprječavanje korupcije na zajedničkoj sjednici odbora za bezbjednost i politički sistem.

Pozvali su nadležne državne organe, prije svih Tužilaštvo i Agenciju za sprječavanje korupcije, da istraži sumnje o nelegalnom finansiranju Demokratske partije socijalista.

"Pozivamo Vladu, kao Ustavno najodgovorniju za stabilnost političkog sistema, da ohrabri nadležne institucije da se hitno pozabave ovim slučajem i da u tom pogledu saopšti svoj jasan stav. Ova nova afera Snimak 2, još slikovitije i jasnije od Snimka 1, pokazuje metode izbornih zloupotreba u režiji vlasti", kazali su iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније