Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dijana Drašković, TVCG

12. 01. 2019. 21:05   >>  20:37

NA IZBORIMA 3. MARTA

U Tuzima većina ide samostalno

Na lokalnim izborima u Tuzima, koji će biti održani 3. marta, četiri partije iz vladajuće koalicije na državnom nivou, najvjerovatnije će nastupiti samostalno, dok je do sada ozvaničena jedna koalicija, koju čine Albanska alternativa i Demokratski Savez Albanaca. Ni Demokrate još nijesu donijele konačnu odluku, a to mogu učiniti do 6. februara, kada ističe rok za predaju izbornih lista. Svi vjeruju da će ostvariti dobar izborni rezultat.

U najmlađoj crnogorskoj opštini, političke partije uveliko se spremaju za prve lokalne izbore. U vladajućoj partiji, DPS-u, kažu da imaju stara i realna očekivanja.

"Očekujemo ono što je do sad i bilo, ubjedljivu pobjedu DPS-a. Što se tiče koalicionih nastupa, vjerujem da ćemo u narednih par dana donijeti konačnu odluku o tome, ali vjerujem da svi znaju da je DPS nakon izbora spremna za jednu široku koaliciju koja će ići svim gradjanima u prilog", rekao je Halil Duković (DPS).

On kaže da su najbliži samostalnom nastupu, ali i podsjeća da DPS ima i veliki koalicioni kapacitet. Od koalicija ne bježe ni SD, ni Bošnjačka stranka, ali kako sada stvari stoje, izborne liste predaće samostalno. Na izborima u Tuzima, kako najavljuju, samostalno će nastupiti i Liberalna partija.

"Mi smo pravili različite analize i došli smo i na nivou partije do zaključka da je najbolje da se držimo tog principa da samostalno nastupamo, mislim da smo vrlo rijetko otstupali od tog stava", kazao je Samir Adžović (SD).

"BS će najvjerovatnije nastupiti samostalno, kao i na prethodnim izborima, ali ne isključujemo mogućnost da nastupimo u koaliciji sa našim dosadašnjim koalicionim partnerima", navodi Hadžo Drešević (BS).

"Od 90-ih do dana današnjeg, puno toga su liberali uradili za Tuzi i očekujemo da i građani Tuzi to prepoznaju i da oni ovaj put pomognu liberale. Jer liberali kao gradjanska partija zaslužuju da budu dio moderne opštine Tuzi", poručuje Jovo Rabrenović, koordinator LP za Opštinu Tuzi.

Jedinu ozvaničenu koaliciju za sada čine Albanska alternativa i Demokratski Savez Albanaca.

"Albanska altrernativa je već dogovorila koalicioni nastup sa Demokratskim savezom albanaca, čekamo ovih dana potvrdu da li će sa nama i DUA. To bi bile zaokružene sve one partije koje djeluju u Tuzima, i mi vjerujemo da ovoga puta da će nacionalne partije pobijediti na ovim izborima", rekoa je Nik Đeljošaj, predjsednik Albanske Alternative.

"Imajući u vidu sadašnje stanje, sigurno samostalno ćemo izaći na izbore, iako je bilo nekih razgovora ali ništa nije postignuto, ali ima još vremena pa ćemo narednih dana vidjeti", navodi Fadilj Kaljošaj (DUA).

Uskoro će biti poznato i kako će na izborima nastupiti Demokrate, koje sada, u lokalnom parlamentu od 33 odbornika imaju dva.

"Imali smo par neformalnih razgovora sa URA-om, međutim, nije došlo do nekog dogovora što naravno ne isključujem da to tog dogovora ne dodje u narednih 10-ak dana i dođe, ali Demokratska Crna Gora je spremna da samostalno izađe na izborima", kazao je Stjefan Camaj iz Demokrata.

Svi oni koji žele da učestvuju na, kako ih mnogi nazivaju, istorijskim izborima u novoosnovanoj Opštini Tuzi, izborne liste mogu predati do 6. februara. Izbori za odbornike u lokalnom parlamentu zakazani su za 3. mart, a pravo glasa u opštini Tuzi ima skoro 12.000 građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније