Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

13. 01. 2019. 12:36   >>  12:09 4

DRLJEVIĆ SIGURAN

I EU vidi značaj proširenja na Z. Balkan

Proširenje, kao jedna od najuspješnijih politika Evropske unije (EU) ostaće aktuelna, bez obzira na ishod izbora za Evropski parlament, ocijenio je glavni pregovarač sa EU, Aleksandar Drljević.

 

Prema njegovim riječima, politika proširenja će ostati aktuelna, jer i EU vidi značaj u proširenju na države Zapadnog Balkana.

Drljević je kazao da su predstojeći izbori u Evropskom parlamentu od velike važnosti, jer će njihov ishod u velikoj mjeri uticati i na budućnost odnosa Crne Gore sa EU.

"Nadam se da će i novi sastav Evropskog parlamenta nastaviti da bude posvećen politici proširenja EU i produbljivanju i jačanju odnosa sa našim regionom", kazao je Drljević agenciji Mina.

Kako je kazao, Crnu Goru u narednom periodu očekuje nastavak opsežnih reformi.

"Stalna podrška EU je neizostavan element, kako bi se evropska integracija ovog dijela Evrope sprovela na najkvalitetniji i najefikasniji način“, kazao je Drljević.

S druge strane, dodao je on, Crna Gora je čvrsto orjentisana prema evropskim vrijednostima i standardima, te snažno posvećena svom evropskom cilju.

Drljević je ukazao da je Crna Gora dosad otvorila 32 pregovaračka poglavlja od ukupno 33 koja pregovara što je, smatra on, dovoljan razlog za zadovoljstvo napretkom države na putu prema EU.

Objasnio je da otvaranje i zatvaranje pregovaračkih poglavlja zapravo znači da Crna Gora jača unutrašnju spremnost za članstvo.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније