Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 01. 2019. 19:40   >>  19:30 3

ĐUKANOVIĆ U ABU DABIJU

Nove tehnologije uskoro u Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović doputovao je u večeras u Abu Dabi, gdje ga je na aerodromu dočekao ministar za vještačku inteligenciju UAE Omar Al Olama.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću predsjednika, obostrano je istaknut značaj saradnje u toj važnoj oblasti, ne samo za budućnost inače odličnih bilateralnih odnosa, već za budućnost naših zemalja.

Ministar Al Olama je izrazio spremnost za transfer ne samo znanja, već i novih tehnoloških dostignuća Crnoj Gori.

Kao primjer naveo je njihov projekat u medicini. Zahvaljujući vještačkoj inteligenciji i algoritmu koji su napravili, moguće je dijagnosticirati bolest tuberkuloze brže i bolje od bilo kog ljekara, rekao je on i izrazio spremnost da ga ustupe Crnoj Gori.

Predsjednik Đukanović je zahvalio ministru Al Olami i predložio da se što prije uspostavi saradnja linijom vlada na ovom planu, što će, kako je rekao ministar, imati pozitivne efekte za obje zemlje.

Predsjednik Đukanović će sjutra učestvovati na velikom međunarodnom skupu na kom će biti dodijeljena prestižna Zajedova nagrada za održivost u 2019.

Za sjutra je predviđen i susret predsjednika Đukanovića s krunskim princom Mohamedom Bin Zajed Al Nahjanom, pod čijim pokroviteljstvom se održava ova ceremonija.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније