Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

14. 01. 2019. 15:16   >>  14:47 28

DEMOKRATE I URA

Pozvali ostatak opozicije na bojkot

Lideri Demokrata i URE Aleksa Bečić i Dritan Abazović, pozvali su opozicione kolege da se vrate zajedničkom pritisku 39 poslanika, predlažući konkretne korake. Spremni su, kako su kazali, tim povodom da organizuju sastanak na nivou ovlašćenih predstavnika parlamentarnih političkih subjekata.

U okviru pet tačaka predlažu trajni bojkot Skupštine, obavezivanje da sa DPS-om neće u bilo kakve koalicije, definisanje zajedničkih uslova za demokratske i fer izbore , kao i dogovor da će, u slučaju neispunjena tih uslova cjelokupna opozicija bojkotovati naredne parlamentarne i predsjedničke izbore, što podrazumijeva organizaciju svih oblika demokratskog građanskog bunta. 

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, predstavljajući predloge, kazao je da bi trebalo definisati zajedničke uslove parlamentarne opozicije za poštene izbore koji bi ispostavile EU i međunarodnoj zajednici, bez čijeg ispunjena, kako je naveo, nema održavanja narednih parlamentarnih, niti predsjedničkig izbora. 

Zajedničke uslove, prema njegovim riječima, definisali bi ovlašćeni predstavnici parlamentarnih političkih subjekata.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније