Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

15. 01. 2019. 15:55 >> 15:29
6

POSJETA BRAJOVIĆA

Andora spremna da podrži razvoj turizma u CG

Andora je spremna da svojim resursima podrži za razvoj turizma u Crnoj Gori, posebno zimskog u kojem postoji nedovoljna iskorišćenost u odnosu na prirodne potencijale, saopštio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović nakon posjete toj zemlji.

"Parlamentarna saradnja, kao veoma važan dio sveukupnih odnosa Crne Gore i Andore je u stalnom usponu, što nam otvara brojne mogućnosti za razmjenu znanja i iskustava. Sa Andorom kao i drugim državama koje imaju manje od milion stanovnika sarađujemo i u okviru Konferencije malih evropskih država. Sastao sam se i sa premijerom kao i ministrima vanjskih poslova i ekonomije, sa kojima sam razmijenio mišljenja o političkim prioritetima obje zemlje, kao i prilikama za ekonomsku saradnju. Crna Gora ide ka članstvu, dok Andora gradi svoj specijalni odnos sa Evropskom unijom u skladu sa svojim potrebama i ciljevima", istakao je Brajović.

On je objasnio da Andora ima odlične projekte u oblasti održivog razvoja, čiju bi primjenljivost naša zemlja trebalo da razmotri.

"Predsjednik Brajović se sastao sa premijerom Antoniom Martijem, ministarkom vanjskih poslova Mariom Ubah Font, kao i ministrom ekonomije Gilbertom Sabojom Sunjeom. Zvaničnici Andore su čestitali Crnoj Gori na postignutim uspjesima od obnove državnosti 2006, mudroj državnoj politici i ostvarivanju ciljeva među kojima su članstvo u NATO i dinamičan tok pregovora o članstvu u EU. Sagovornici su se saglasili da male zemlje po površini i broju stanovnika imaju obavezu da čine dodatne napore u svom razvoju, kao i da ostvaruju saradnju koja može predstavljati primjer u Evropi", saopšteno je iz kabineta Brajovića.

Kako je istaknuto, korak  na tom putu  predstavljaće i olimpijada sportista malih evropskih zemalja, kao i susret privrednika koji će biti održani krajem maja u Crnoj Gori. 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније