Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

15. 01. 2019. 18:40 >> 18:11

RAZGOVARALA SA DARMANOVIĆEM

Songul Ozan nova ambasadorka Turske u CG

Nova ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori je Songul Ozan, koja je danas u Podgorici razgovarala s crnogorskim šefom diplomatije Srđanom Darmanovićem, što je njena prva zvanična posjeta nekom od crnogorskih zvaničnika.

Ozan, koja je bila ambasador Turske na Kosovu od 2011. do 2015. godine, zamijenila je Serhata Galipa, kome je istekao mandat.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, ministar Srđan Darmanović je poželio uspješno obavljanje diplomatske misije ambasadorki Ozan, ukazavši na dobre odnose Crne Gore i Turske.

Zahvalio je na podršci Turske tokom pristupanja Crne Gore NATO-u, kao i na pomoći turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), koja je realizovala niz projekata u različitim oblastima u Crnoj Gori.

Ambasadorka Ozan je izrazila zadovoljstvo partnerskim odnosima Crne Gore i Turske i istakla spremnost da tokom mandata doprinese unapređenju saradnje dvije države, s fokusom na oblasti turizma i ekonomske saradnje.

Sagovornici su pozdravili aktivnosti turskog kulturnog centra "Yunus Emre" u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније