Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

16. 01. 2019. 15:52   >>  15:23

SKUPŠTINA CG

Odbori 18. januara o zahtjevu SDP-a

Skupštinski odbori razmatraće u petak zahtjev Socijaldemokratske partija (SDP) za kontrolno saslušanje čelnika Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprečavanje korupcije, povodom informacija koje je javnosti saopštio vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević.

Klub poslanika SDP-a je zatražio da se na sjednicama odbora za bezbjednost i odbranu i za politički sistem pravosuđe i upravu saslušaju Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Veselin Veljović i Sreten Radonjić.

Sjednica odbora za bezbjednost i odbranu zakazana je za 11 sati, a za politički sistem, pravosuđe i upravu u 13 sati i 30 minuta.

U SDP-u smatraju da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je Knežević ukazao, neophodno da Skupšina ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju državnih organa.

»Stepen društvene opasnosti je takav da nalaže prioritetno postupanje državnih organa, jer imamo javno izijete dokaze čiju vjerodostojnost treba ispitati, da su visoki funkcioneri jedne političke partije nezakonito primali novac, time dodatno doveli u pitanje legitimitet parlamentarnih izbora od 2016. godine«, kazali su iz SDP-a.

Poslanici te partije smatraju da je neophodno da se Skupština, u okviru ostvarivanja svoje kontrolne uloge na kojoj insistira domaća javnost i međunarodni partneri, informiše o radu Tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije po tom pitanju.

»Podsjećamo da je u decembru 2018. godine održana zajednička sjednica dva skupštinska odbora po zahtjevu jednog koncesionara i poreskog dužnika, a povodom neplaćanja koncesionih naknada, pa nemamo dilemu da će poslanici DPS-a podržati ovu incijativu cijeneći višestruko veći značaj aktuelnog problema«, zaključuje se u dopisu SDP-a.

Zahtjev za saslušanjem potpisali su Raško Konjević, Ranko Krivokapić, Draginja Vuksanović i Džavid Šabović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније