Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

16. 01. 2019. 15:41   >>  15:22 7

MOČNIK - NIKOLIĆ

Crna Gora prva naredna članica EU

Crna Gora biće prva naredna članica Evropske unije (EU), ukoliko politička klima u Evropi, nakon izbora za Evropski parlament (EP) bude garantovala očuvanje ključnih principa politike proširenja.

To je ocijenjeno na sastanku predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadora Slovenije u Crnoj Gori Mitje Močnika.

Nikolić je kazao da je za Crnu Goru veoma važno da EU i države članice nastave sa principijelnim stavom kada je u pitanju politika proširenja i napredak u tom procesu u skladu sa ostvarenim rezultatima i individualnim zaslugama svake države pojedinačno.

Močnik je rekao da odgovorna i uspješna saradnja Crne Gore sa državama u okruženju čini državu dijelom rješenja, a ne problema u regionalnom kontekstu, što je, kako je naveo, prepoznato i u međunarodnim okvirima.

„Sagovornici su bili saglasni da je izvjesno je da će predstojeći izbori za EP i situacija u vezi sa Bregzitom imati uticaja na EU, ali su naveli da očekuju da proširenje ostane prioritet koji je u interesu stabilnosti Zapadnog Balkana i svih država članica Unije“, kaže se u saopštenju Skupštine.

Kako se navodi, u cilju nastavka uspješne parlamentarne saradnje, Nikolić je uručio Močniku pozivno pismo za predsjednika Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije Matjažu Nemecu, da sa kolegama posjeti Skupštinu u prvom kvartalu godine.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније