Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

20. 01. 2019. 12:48   >>  12:19 9

RADULOVIĆ PORUČIO

"Što smo, gdje smo i što nam je činiti"

U Crnoj Gori je potrebno usvojiti novi pravni okvir, obezbijediti punu implementaciju zakona, izabrati profesionalne pojedince i izboriti se za slobodne i fer izbore na svim nivoima, poručio je potpredsjednik PzP-a Branko Radulović.

Radulović, u izjavi za medije, kaže da su afere "Koverat" i "Atlas", svojim karakterom, utemeljenjem, posljedicama i reakcijom, svaka na svoj način, još jedna potvrda "mračne crnogorske paradigme i neizvjesno-izvjesne sjutrašnjice". 

“Afera "Koverat" Crna Gora nije država, ona je samo privatni posjed, zabran, gdje se pravo na život skupo plaća. Po svom ustrojstvu to je višepartijska kleptokratija i klijentelistički parazitski sistem, gdje je interes jedina ideologija, a strah već urođeni refleks”, navodi Radulović u izjavi za medije.

Izbori su za manje od dvije godine, i po mnogo čemu će, poručuje Radulović, biti istorijski.

“Režim se neće sam od sebe urušiti, Đukanović i Marković se neće potući, mnogo su jači njihovi interesi, strah od promjena. Takođe, treba da znaju i da su velikima važniji geopolitički interesi nego demokratija neke tamo Crne Gore. Trebaju da znaju da režim sam od sebe neće mijenjati mehanizme izbornih krađa. Treba da znaju i da smo već u problemu sa vremenom, treba usvojiti novi pravni okvir, obezbijediti punu implementaciju, izabrati profesionalne pojedince i izboriti se za slobodne i fer izbore na svim nivoima”, naveo je Radulović.

Zato, kako poručuje Radulović, oni koji kažu da ljube slobodu treba to i da dokažu.

“Saberimo se i dogovorimo što činiti. Pokažimo pokajniku (Dušku) Kneževiću i budućim pokajnicima, da je sučeljavanje sa istinom blagotvorno i spasenje i za njih i za sve nas. Pokažimo da smo kao sav normalan svijet. Što prije i što jače, to bolje i bezbolnije. Ako se mlađani još premišljaju oko protesta ili statičke izdržljivosti kriminalne hobotnice, nas 30 opozicionih poslanika, to vrijeme iskoristimo za aktivnosti koje nam Ustav i Poslovnik obezbjeđuju”, zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније