Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

20. 01. 2019. 17:07 >> 16:38
21

DPS SAOPŠTIO

"Knežević ostavljao pustoš u firmama, bježi od pravde"

Demokratska partija socijalista je saopštila da je biznismen i vlasnik Atlas banke Duško Knežević u većini svojih firmi, uprkos upozorenjima državnih organa, ostavljao za sobom "pustoš", te su zaposleni ostajali bez posla i isplaćenih zarada. Istakli su i da Knežević pokušava da pobjegne od pravde, ali i činjenice da je neodgovoran poslodavac.

Podjsetimo, za Kneževićem, koji se po vlastitim tvrdnjama trenutno nalazi u Londonu, je raspisana nacionalna potjernica, a Viši sud mu je odredio pritvor od 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju putem podstrekavanja.

"Nekadašnji biznismen, nakon propasti svih poslova koje je započeo, kako onih u Crnoj Gori tako i u inostranstvu, očigledno se našao u nerješivim problemima. Jeftinim pošalicama, montažama, intrigama začinjenih fantazijom, ili jednostavnije rečeno, izmišljotinama, Knežević pokušava da pobjegne ne samo od pravde već i od nesporne činjenice, da je sebe u ovu poziciju doveo jer se pokazalo da je neuspješan biznismen, neodgovoran poslodavac ali i nemoralan čovjek", saopštili su iz DPS-a.

Oni su naglasili da javnosti nije nepoznato da je Knežević u većini svojih firmi, i pored čestih upozorenja državnih organa, "ostavljao pustoš za sobom".

"Zaposleni su ostajali bez posla i isplaćenih zarada, a on je ispumpavao novac, stvarao dugove, gasio stare firme, otvarao nove koje su isto tako propadale, uzimao kredite koje nije mogao da vrati...Tako su prošli, recimo, fabrika vode `Lipovo` koja je proizvodila `Aqua Monte` vodu, kompleks Meljine, Radio televizija Atlas, IBM banka, Atlas banka... Samo zaposlene u Atlas televiziji Knežević je prevario za 800.000 eura njihovih potraživanja, kompleks Meljine doveo do stečaja, zdravstvene radnike uskratio za njihova primanja, i upropastio renomirani zdravstveni centar", istakli su iz DPS-a.

Kako su kazali, nikada sa Poreskom upravom nije pokušao da nađe dogovor o izmirenju poreskog duga fabrike vode „Lipovo“, niti se prijavio za reprogram.

"Depozit klijenata IBM banke iznio je u inostranstvo i time državu obavezao da isplati garantovane sume do 50.000 u ukupnom iznosu od 22 miliona eura. Da ne spominjemo niz propalih poslova u stranim zemljama i sa stranim partnerima za šta mora da nađe umjesniji odgovor od toga da ga neko u Crnoj Gori proganja", naveli su iz Demokratske partije.

Iz te stranke su istakli da su državni organi, Vlada i sudovi u okviru  svojih nadležnosti intervenisali i pokušavali da spriječe propast tih investicija,"ne zbog Kneževića već prije svega usljed odgovornosti države prema svojim građanima, zaposlenim u tim firmama, deponentima u bankama, ali i zbog posljedica koje je svojim štetnim poslovanjem ovaj propali biznismen nanosio finansijskom i privrednom sistemu Crne Gore".

"Dakle, Dušku Knežaviću niko nije kriv što je upropastio sve čega se dotakao, a sebe doveo u situaciju poslovnog, ali i moralnog očajnika. Samo jedan detalj bi bio dovoljan da opiše posrnuće ovog čovjeka koji, u navali svojih davno pokazanih političkih ambicija, poziva one klijente koje je ojadio, i zaposlene koje je napustio, da protestuju protiv države koja im vraća njihov novac, dok on isti troši u Londonu, bježeći od zakona", navodi se u saopštenju DPS-a.

Kako su naglasili, Kneževiću je bolje da ne potcjenjuje inteligenciju građana Crne Gore.

"Uprežući u svoje kriminalno kolo opoziciju i opozicione medije, da se mane jeftinih štoseva i fantazija, već da pred nadležnim organima odgovara za ono zašta je osumnjičen. Kukavičkim skrivanjem, prebacivanjem odgovornosti, nevještim montažama i ulogom intriganta i tračare, neće se spasiti od primjene zakona i privođenja pravdi", rekli su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније