Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

21. 01. 2019. 18:02 >> 17:33
8

MARKOVIĆ SA METOM

CG i Albanija da valorizuju ekonomske potencijale

Crna Gora i Albanija treba da rade na kvalitetnijoj valorizaciji zajedničkog potencijala, koji postoje u mnogim oblastima poput vodoprivrede, turizma i poljoprivrede, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika Albanije Ilira Mete koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

„Ekonomska perspektiva dvije države je ozbiljna i dvije vlade treba da učine sve da je iskoriste“, kazao je Marković  i  naglasio da su bilateralni politički odnosi na veoma visokom nivou.

Premijer je ukazao na izuzetan ekonomski rast ostvaren u mandatu ove Vlade i rekao da je posvećen poboljšanju kvaliteta života građana.

"On je istakao posebne razvojne potencijale sjevera zemlje, dodao da se predano radi na infrastrukturnim projektima, među kojima je i put od Podgorice preko Dinoše do Cijevne Zatrijebačke, vrijedan 11 miliona eura, koji je od posebnog značaja za stanovnike Plava i Gusinja.
Sagovornici su potencirali važnost afirmacije prava i doprinos manjinskih zajednica koje snaže i oplemenjuju partnerstvo i prijateljstvo Crne Gore i Albanije", saopšteno je iz Vlade.

Marković je kazao da Crna Gora podržava Albaniju u procesu evropske integracije i dodao da smo spremni da prenesemo naša znanja i iskustva iz pregovaračkog procesa.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније