Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 01. 2019. 18:50 >> 18:21
1

HAPŠENJE MILOŠEVIĆA

DCG i DF: Ponovo dvostruki aršini

Predstavnici dijela opozicije, nakon hapšenja bivšeg viceguvernera Centralne banke Velibora Miloševića, ocijenili su kako su u postupanju crnogorskog pravosuđa "ponovo prisutni dvostruki aršini".

Demokratska Crna Gora saopštila je da su na djelu ponovo dvostruki aršini i da se oni ne ogledaju samo u činjenici da je "bivši viceguverner Centralne banke Velibor Milošević uhapšen, a bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović nije, nego i u tome da je Stijepović saslušavan tek u svojstvu građanina, dok je Milošević saslušan i kao osumnjičeni".

"Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) odmah stigao i nalog za pretres stanova i poslovnih objekata u slučaju Miloševića, što u slučaju Stijepovića nije učinjeno, usljed čega je crnogorska javnost ostala u neznanju koliko je još koverata u Stijepovićevom posjedu", navode u saopštenju.

Demokrate se, kako navode, pitaju zašto se stalo sa istragom koja se ticala novca koji je, navodno, bio ruskog porijekla i namijenjen Demokratskom frontu, dodajući, kako se posljednjih sedmica ispostavilo, da je zapravo pripao Slavoljubu Stijepoviću.

Ta stranka je ocijenila i da je korisno što se predsjednik države i DPS-a, kako navode, pojavio u javnosti i odgovorio na tvrdnje predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića.

Iz te partije kažu da najnovija, kako tvrde, skandalozna izjava Đukanovića ubjedljivo govori, "osim o kriminalnom i protivpravnom finansiranju DPS-a, i o tome da strah razjeda režim i to strah od novih dokaza i neminovne političke sudbine nakon njih".

Demokratski front je saopštio da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas, kako tvrde, javno priznao sve za šta ga je javno optužio Duško Knežević.

"Đukanović je priznao da se novac režimskih tajkuna pere preko DPS-a i njihovih banaka i da to tajkuni rade da bi stekli neke povoljnosti od vlasti", navode u saopštenju.

U DF-u ocjenjuju da svi oko Đukanovića znaju da mu je Duško Knežević mnogo više od prijatelja.

"On mu je bio lični bankar", tvrde u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније