Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

22. 01. 2019. 17:14   >>  16:44

KAŠĆELAN S HLOBENOM

Saradnju CG i Slovačke proširiti na gradske vlasti

Crna Gora i Slovačka imaju odličnu saradnju, koju bi trebalo proširiti i na nivo gradskih vlasti, ocijenjeno je na sastanku gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana i slovačkog ambasadora Romana Hlobena.

Kašćelan je predstavio razvojne i infrastrukturne prioritete Prijestonice Cetinje, a posebno one koji se odnose na sanaciju vodovodne mreže i sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

"Gradonačelnik je upoznao ambasadora Hlobena sa poslovnim mogućnostima kompleksa nekadašnjeg Oboda, kao i stimulativnim mjerama i podsticajima koji su na raspolaganju potencijalnim investitorima prilikom zapošljavanja građana Cetinja, što je jedan od prioriteta lokalne uprave", saopšteno je iz Prijestonice.

Kako su istakli, razgovarano je i o potencijalnima Prijestonice Cetinje u oblasti turizma i kulture.

"Na sastanku je saopšteno da je Crnu Goru 2018. posjetilo 12 odsto više slovačkih turista nego godinu ranije. Članstvo u NATO, za šta je Crna Gora imala nedvosmislenu podršku Slovačke, dobar je podstrek za buduće investitore, ali i za slovačke i druge turiste, ocijenjeno je na sastanku. Ambasador Hloben kazao je da Cetinje ima posebno mjesto u istoriji Crne Gore, ali i u srcima Slovaka. Isto tako, kako je naveo, Slovačka ima posebno mjesto u istoriji Crne Gore zbog uloge njenih zvaničnika u uspješno sprovedenom referendumu o nezavisnosti 2006", istakli su iz Prijestonice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније