Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Jedro.me ]

22. 01. 2019. 19:40   >>  19:11 1

META U BARU

Zainteresovani za plovnu liniju Virpazar - Skadar

Zainteresovani smo da unapređujemo naše kapacitete za turiste otvaranjem plovnih linija Virpazar - Skadar, kazao je predsjednik Albanije Iljir Meta.

Meta je boravio danas u Baru i posjetio katedralu Svetog Petra Apostola, zatim Barsku nadbiskupiju gdje je razgovarao sa nadbiskupom monsinjorom Rokom Đonlešajem, sveštenicima i potpredsjednicom opštine Bar Tanjom Spičanović.

Tema razgovora je bila saradnja Bara i albanskih gradova, prevashodno u oblasti turizma koju će unaprijediti otvaranje još jednog graničnog prelaza između Crne Gore i Albanije, graničnog prelaza Ckla –Zoganje.

Na pitanje, razmatra li se u Albaniji otvaranje plovnog puta - uspostavljanje brodske linije od Virpazara do Skadra i dubljenje korita rijeke Bojane u cilju valorizacije Skadarskog jezera, a u interesu i crnogoske i albanske strane, predsjednik Albanije je odgovorio da je to bila tema na i državnom nivou.

"Da bismo strateški zajedno upravljali zajedničkim bogatstvima koje imamo, i more i jezero, otvoramo nove granične prelaze, konkretno Ckla-Zoganje. Zainteresovani smo da unapređujemo naše kapacitete za turiste otvaranjem plovnih linija Virpazar- Skadar. Takođe, na državnom nivou smo razgovarali o dubljenju korita rijeke Bojane kako bi i ona bila plovna", kazao je Meta.

On je u razgovoru naglasio da turisti iz Albanije rado dolaze u Budvu, a treba im prezentovati i potencijale barske rivijere koja ima i morsku i jezersku obalu.

Potpredsjednica opštine Bar Tanja Spičanović podsjeća da su Crna Gora i Albanija prijateljske zemlje čiji model saradnje i međusobnog uvažavanja može da posluži za primjer ostalim zemljama regiona.

"Otvranje graničnog prelaza Ckla – Zoganje će još više povezati ljude u graničnom pojasu, Ostrosa, Krajine sa Albanijom. Opština Bar je budžetom za 2019. predvidjela sredstva za projektnu dokumentaciju", kazala je Spičanović.

Meta je čelnicima opštine Bar čestitao na lijepoj saradnji koju imaju Opština i katolička crkva. Prije sastanka Meta je obišao katedralu Svetog Petra Apostola.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније