Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

24. 01. 2019. 06:50 >> 06:31
5

PREDLOG SDP

DF za raspravu u parlamentu o "koverti"

Demokratski front (DF), koji za sada bojkotuje parlament, nije se još izjasnio da li će potpisati inicijativu SDP-a za sazivanje vanredne sjednice Skupštine povodom slučaja "koverta", ali je za taj opozicioni savez, kako je Pobjedi rečeno, prihvatljivo da se o tome i drugim sličnim temama raspravlja u parlamentu.

Za sada je jedino izvjesno da će inicijativu SDP-a potpisati Neđeljko Rudović iz kluba SNP-Demos, dok će posebni klub poslanika o tome odlučiti kada dobije SDP-ov predlog.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović kazao je za Pobjedu da će i Demokratski front (DF) imati svoje inicijative.

"Nalazimo se usred jedne od najtežih političkih i ekonomskih kriza u Crnoj Gori, koja mora dobiti svoj epilog, iako se od režima i njihovih uslužnih institucija pokušavaju banalizovati kriminal i korupcija u vrhu vlasti. Posljednja dešavanja izazvala su ogromnu pažnju javnosti i o njima se svakodnevno diskutuje i govori na svakom mjestu, vjerovatno u svakoj porodici, pa je prirodno očekivati da se o tome razgovara i u parlamentu. I mi ćemo izaći sa konkretnim inicijativama", rekao je Vučurović.

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović potvrdio je za Pobjedu da će potpisati inicijativu SDP-a, dok je predsjednik posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović kazao da će odlučiti da li će podržati SDP-ov predlog kada ga dobije.

"Odlučićemo da li ćemo potpisati inicijativu SDP-a kada je dobijemo. Sve opozicione inicijative su dobrodošle. Imao sam komunikaciju sa SDP-om, uputiće mi sjutra inicijativu", rekao je Damjanović.

Da bi inicijativa za zakazivanje vanredne sjednice bila prihvaćena, treba da je potpiše najmanje 27 poslanika. Da li će do toga doći, zavisi od volje Demokratskog fronta koji ima 18 poslanika.

Ukoliko bi DF potpisao inicijativu, sa još četiri potpisa iz posebnog kluba (Aleksandar Damjanović, Goran Danilović, Goran Radonjić, Anka Vukićević), dva iz kluba SNP-Demos (Miodrag Lekić, Neđeljko Rudović) i četiri potpisa predlagača – SDP-a, inicijativa bi dobila podršku 28 poslanika.

To je za jedan potpis više nego što je potrebno, i to bez potpisa dva poslanika SNP-a i devet iz Demokrata i Ure.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније