Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

24. 01. 2019. 15:45 >> 15:15

OD ASK-a

URA traži da se ispita porijeklo imovine Đukanovića

Građanski pokret URA podnio je danas Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) zahtjev za pokretanje postupka sa ciljem utvrđivanja vjerodostojnosti podataka iz imovinskog kartona predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Kako su kazali, sada ASK ima priliku da utvrdi da je Đukanović  prijavio prihod od Atlas banke po osnovu otpisa dugovanja.

U zahtjevu se  navodi da postoji sumnja da je javni funkcioner Milo Đukanović prekršio Zakon o sprječavanju korupcije odnosno da nije ispoštovao odredbe propisane članovima 23 i 24 Zakona.

Kako su istakli u URI postoji opravdana sumnja da Đukanović u izvještaju nije naveo prihod od Atlas banke po osnovu otpisa dugovanja u iznosu od 16.741,24 eura u okviru u dijelu izvještaja „III.3 Prihodi, premije i dobici na osnovu drugog posla, djelatnosti, aktivnosti, rente ili drugih izvora“, ali i da pomenuti dug nije ranije evidentirao u izvještajima u dijelu „IV.10 Dugovi po osnovu kredita, zajmova i ostali dugovi“, iako ga, kako tvrde, zakon na to obavezuje.

Iz URE su naglasili da taj iznos Đukanović nije mogao da evidentira ni kao poklon, jer bi na taj način prekršio odredbe članova 16 i 17 Zakona o sprječavanju korupcije. 

„ASK ne smije da se zadovoljava pukom formom već mora da se bavi suštinom, a to je dubinska kontrola izvještaja i po potrebi sprovođenje forenzičke revizije računovodstvenih i finansijskih izvještaja političkih partija“, poručili su iz URE.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније