Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 01. 2019. 18:35   >>  18:07 6

POVOD AFERE

SNP zove opoziciju na razgovor

Povodom aktuelne političke situacije u zemlji Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) poziva sve opozicione partije na razgovor, kako bi dogovorili naredne poteze. ovakav sastanak, ističu, nadilazi partijske interese i van je dnevne politike.

"Glavni odbor SNP-a na današnjoj sjednici jednoglasno je usvojio zaključak kojim se pozivaju sve opozicione partije na razgovor povodom aktuelne političke situacije, oličene u najnovijim aferama koje potresaju Crnu Goru, kako bi se dogovorili naredni potezi", navodi se u saopštenju.

Aferu "Koverat" smatraju najvećim političkim skandalom u novijoj parlamentarnoj istoriji i, kako su kazali, u potpunosti je ogolio karakter ove vlasti.

"Vrijeme je za dogovor, bez sujeta i nadgornjavanja, kako bi se formulisao minimum zajedničkih akcija jer je ova vlast delegitimisala Crnu Goru kao pravnu i uređenu državu”, ističu iz SNP-a.

SNP CG jem kkao su kazali, svih ovih godina govorila da su ucjene, kupovina glasova, zastrašivanja građana, doprinijele pobjedama DPS-a u minulom periodu.

“Stoga, ovakav sastanak nadilazi partijske interese i van je dnevne politike i na njemu se moraju dogovoriti budući pravci djelovanja. Ovo što radi aktuelna vlast, nažalost, nije u skladu sa evropskim vrijednostima i zato je potreban jedinstveni odgovor, kako bi se uradili odlučni koraci na vraćanju ugleda Crne Gore i uspostavljanju svih elemenata pravne države”, navodi se u saopštenju.

Takođe, Glavni odbor je donio odluku o otvaranju unutarpartijskog postupka SNP u Tuzima, povodom predstojećih lokalnih izbora koji će se održati u martu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније