Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

31. 01. 2019. 15:18   >>  14:48 3

SIJARTO

CG i Srbija zaslužuju da budu u EU prije 2025.

Crna Gora i Srbija zalužuju da budu članice Evropske unije (EU) mnogo prije 2025. godine, ocijenio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto, i pozvao EU da ubrza pristupne procedure za zemlje Zapadnog Balkana.

Sijarto je, dolazeći na neformalni sastanak ministara spoljnih poslova EU u Bukureštu, poručio da je nezadovoljan brzinom procesa proširenja EU, prenosi Tanjug.

On smatra da zemlje Zapadnog Balkana moraju biti mnogo brže integrisane u EU nego što je to trenutno slučaj.

"I Srbija i Crna Gora zaslužuju da budu članice EU mnogo prije 2025 godine", poručio je Sijarto.

On je naveo da je od Evropske komisije (EK) tražio objašnjenje zašto je u procesu pristupanja potrebno toliko vremena, i ocijenio da bi pristupne procedure trebalo da budu ubrzane.

Prema riječima Sijarta, u pitanju je bezbjednosni i ekonomski interes EU.

"Nažalost, zemlje Zapadne Evrope i EK ne razumiju to na pravi način. Mi iz Centralne Evrope, Rumuni, Mađari, Poljaci, koji živimo u susjedstvu, to mnogo bolje razumijemo. Vjerovatno je u pitanju geografija", zaključio je Sijarto.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније