Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

31. 01. 2019. 21:02   >>  20:31 1

BRAJOVIĆ PORUČIO

Važna podrška stranih diplomata

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike održao je sastanak sa ambasadorima država članica Evropske unije u Crnoj Gori, kojem je prisustvovao i predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Predsjednik Brajović je iskazao zahvalnost diplomatskim predstavnicima na svemu učinjenom u prethodnoj godini, na profesionalnom odnosu i korektnom praćenju situacije u Crnoj Gori.

"Vaša podrška, sugestije i mišljenje iskazano kroz izvještaje je presudno za kreiranje stava o dešavanjima u našoj zemlji i podršci vaših država Crnoj Gori u procesu evropske integracije", zaključio je Brajović.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić obavijestio je diplomatske predstavnike da će Crna Gora 15. i 16. aprila biti domaćin međunarodnog skupa: „Parlamenta mladih zemalja EU i Zapadnog Balkana“.

Prema riječima Nikolića, ideja je da zemlje regiona i zemlje članice EU predlože po dva poslanika, jednog iz vlasti i jednog iz opozicije, sa zamišljenom, ali fleksibilnom starosnom granicom do 35 godina, te da se u crnogorskom Parlamentu otvori debata o perspektivi politike proširenja u kontekstu predstojećih izbora za Evropski parlament i razmotri uloga obrazovanja kao jednog od ključnih faktora demokratskog i ekonomskog razvoja.

Diplomatski predstavnici koji su prisustvovali današnjem sastanku pozdravili su ideju organizovanja konferencije koja bi okupila mlade parlamentarce iz država članica EU i Zapadnog Balkana, te izrazili spremnost da pruže logističku i drugu vrstu pomoći u realizaciji ovog, kako su ocijenili, izuzetno važnog događaja.

Sastanak koji je organizovan na inicijativu predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, predstavljao je takođe priliku za razmjenu mišljenja o učinjenom u integracionom procesu u prethodnoj godini.

Sastanku su prisustvovali i članovi Odbora: Luiđ Škrelja, dr Dragutin Papović, Miloš Nikolić i Miodrag Lekić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније