Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

05. 02. 2019. 07:33   >>  07:02

GVOZDENOVIĆ PORUČIO

Provjeriću ima li kvoruma, pa odlučiti o zakazivanju

Predsjednik Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimir Gvozdenović poručio je da će, nakon konsultacija sa svim članovima Odbora provjeriti postoji li raspoloženje i potrebna većina za rad tog tijela, te će se, na osnovu toga, odrediti prema zakazivanju sjednice Odbora.

On je reagovao na dopise člana Odbora iz SDP-a Raška Konjevića, koji je tražio da se zakaže sjednica kako bi se razmotrio dalji rad nakon afere "koverta".

Gvozdenović je naveo da je saglasan sa Konjevićem da se mejl prepiskom ne utvrđuje kvorum, ali, kako je istakao, ni prepiskom putem medija.

“Moja ambicija nije bila da dijalog izmjestimo izvan Skupštine, kao što radimo sada. Zato ste i Vi, i ostali članovi Odbora, na osnovu moje instrukcije, dobili poziv iz Sekretarijata Odbora da učestvujete u radu, što ste odbili. Toliko o Vašoj tvrdnji da želim da privatizujem Odbor. Upravo suprotno cilj mi je da se rad nastavi i da na sve teme razgovaramo u Skupštini, u okviru Odbora”, poručio je Gvozdenović.

On je naveo da Konjevićevu inicijativu cijeni kao namjeru za povratak u rad Odbora.

“Nakon komunikacije i konsultacija sa svim članovima Odbora, provjerićemo raspoloženje ostalih članova, i vidjeti da li imamo potrebnu većinu za rad i eventualno odlučivanje, i u skladu sa tim odrediti se prema zakazivanju sjednice, u terminu koji dogovorimo”, rekao je Gvozdenović.

On je poručio da nema ništa protiv da se bilo koja tema, koja je u skladu sa Odlukom o obrazovanju odbora i metodologijom rada, razmatra u okviru Odbora.

Konjević je dva dana ranije tražio od Gvozdenovića zakazivanje sjednice Odbora na kojoj bi se razmotrio dalji rad nakon afere “koverta. On je u pismu predsjedniku Odbora naveo da Odbor mora imati stav povodom toga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније