Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

05. 02. 2019. 19:18   >>  18:47 4

DEMOKRATE

"Institucije zarobljene, bojkot ispravan"

Predsjedništvo Demokrata odlučilo je, na današnjoj sjednici, da istraje u bojkotu Parlamenta, navodeći da su afera "Koverta" i aktuelna dešavanja pokazala da su institucije sistema zarobljene.

Na sjednici Predsjedništva je, kako je saopšteno, razmatrana aktuelna politička situacija i predložene aktivnosti Demokrata na realizaciji Plana vaninstitucionalne demokratske borbe.

Sjednici su, osim članova Predsjedništva, prisustvovali predsjednici opština u kojima Demokrate vrše vlast i svi predsjednici opštinskih i inicijativnih odbora te stranke u Crnoj Gori.

„Afera Koverta i dešavanja u vezi sa njom jasno pokazuju da su institucije sistema zarobljene, čime se potvrđuje ispravnost odluke Demokrata da istraju u bojkotu Skupštine i da ne učestvuju u radu Odbora za dalju dogradnju izbornog zakonodavstva“, zaključeno je na sjednici.

Ocijenjeno je da je predlog Demokrata i Građanskog pokreta URA kolegama iz opozicije za zajednički bojkot 39 poslanika bio najefikasnije sredstvo demokratskog pritiska, kao i da, bez obzira na to što je dio opozicionih partija odbio plan, opozicija ne bi trebalo da u ovako osjetljivom trenutku iskazuje bilo kakvu javnu netrpeljivost, svađu ili kritiku.

Na sjednici je ocijenjeno da bi Demokrate, zajedno sa svim bliskim političkim subjektima, trebalo da krenu u postepenu, koordiniranu i efikasnu realizaciju Plana vaninstitucionalnog djelovanja na mudar, odgovoran i racionalan način.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније