Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

06. 02. 2019. 06:50 >> 07:43
2

VUČUROVIĆ

Teško da sada možemo o izbornim zakonima

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović kazao je da se u ovom trenutku "teško može raditi na poboljšanju izbornog zakonodavstva, naročito izbornog ambijenta".

On je optužio predsjednika Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimira Gvozdenovića da su upravo on i, kako je rekao, njegovi šefovi blokirali rad tog tijela hapšenjem Nebojše Medojevića.

"Potpredsjednik Skupštine Gvozdenović služi se jeftinim trikovima i podvalama jer su upravo on i njegovi šefovi blokirali rad Odbora tako što su kidnapovali i uhapsili poslanika DF Nebojšu Medojevića, a pokušali da uhapse i poslanika Milana Kneževića. Posebno je sraman bio pokušaj pojedinaca da predstave kako to sa njima nema veze, nego sa nekima drugima, iako je riječ o izmišljotini", rekao je Vučurović za Pobjedu.

On je ocijenio da se Crna Gora nalazi vjerovatno u najvećoj krizi u posljednjih dvadeset godina.

"Afera 'koverta' još je jedan dokaz na koji način funkcioniše klan DPS-a u izbornim kampanjama", smatra on.

Predsjednik Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimir Gvozdenović poručio je u ponedjeljak da će, nakon konsultacija sa svim članovima Odbora, provjeriti postoji li raspoloženje i potrebna većina za rad tog tijela, te će se, na osnovu toga, odrediti prema zakazivanju sjednice Odbora.

On je poručio da nema ništa protiv da se bilo koja tema, koja je u skladu sa odlukom o obrazovanju odbora i metodologijom rada, razmatra u okviru Odbora.

Demokratski front ne učestvuje u radu Odbora, niti Skupštine od hapšenja Nebojše Medojevića 30. novembra.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније