Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

06. 02. 2019. 07:09 >> 06:38
14

DIO NOVE NEZADOVOLJAN

Medojević ugrožava veze sa Vučićem

Preispitivanje daljeg opstanka Pokreta za promjene (PzP) unutar Demokratskog fronta (DF) biće ključni zahtjev u pismu koje će uskoro stići na adresu predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića, piše Pobjeda.

Grupa članova sa nivoa opštinskih odbora u Pljevljima, Bijelom Polju, Mojkovcu i Beranama, podstaknuta od dijela veoma uticajnih simpatizera bez čije bi finansijske i drugih vidova logistike političko djelovanje "na terenu" bilo znatno otežano, predložiće lideru Nove da se na jednoj od narednih sjednica Glavnog odbora razmotri politička šteta koju Demokratskom frontu nanosi lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević čestim "soliranjima" koja su, navodno, suprotna nekim od temeljnih frontovskih principa.

BEOGRADSKA KAP

Već duže, prema riječima dvojice sagovornika Pobjede, u Medojevićevim javnim istupima, posebno posredstvom društvenih mreža, prepoznaju se, sa stanovišta političkog koncepta Fronta, kontroverzni stavovi koji u najmanju ruku zbunjuju članstvo i tradicionalno biračko tijelo Nove.

Počev od odnosa prema NATO integracijama, preko spoljno-političkih prioriteta, pa do "prava" konstituenata koalicionog partnerstva na unisone aktivnosti u Crnoj Gori i zemljama regiona.

No, po svemu sudeći, jedna - beogradska - kap prelila je stranačku čašu, pa su inicijatori preispitivanja procijenili kako je posljednji čas da se djelovanje lidera PZP analizira svestranije i odmjere odnosi koristi i štete, sa svim mogućim posljedicama, koje bi dalja saradnja Nove i Pokreta za promjene u dosadašnjem formatu mogla da uzrokuje.

POZERSKA ALTERNATIVA

Posebno je, kako kažu, iritantan Medojevićev koketirajući odnos prema, kako ističu, "vikend-demonstracijama šačice Vučićevih protivnika u Beogradu, čime se javno kompromituje sve ono najbolje što su Andrija Mandić i Milan Knežević uspjeli da, za dobro srpskog naroda u Crnoj Gori, dobiju od aktuelne vlasti Srbije, a posebno od predsjednika Republike…"

Time se, uvjereni su, ozbiljno dovodi u pitanje lična i politička iskrenost frontovskih lidera, kada je u pitanju izgradnja sve čvršće, strateški životno važne osnove za političko sabiranje svih Srba u regionu, pod kapom Republike Srbije i njenog vođstva na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Traženje navodne demokratske alternative po beogradskim ulicama, među "profiterima i pozerima koje predvode glumci, braća Trifunović, jednako je i besmisleno i nedopustivo".

JE LI PRAVI ČAS

Na pitanje - da li je, s obzirom na ukupne političke neprilike, baš ovo pravi čas da se temeljitije raščišćavaju odnosi unutar Demokratskog fronta - Pobjedini sagovornici odgovaraju da se radi o lažnoj dilemi.

Pa objašnjavaju: "Imajući u vidu dinamiku i raznolikost dešavanja na crnogorskoj, ne samo političkoj sceni, ako bi se razmišljalo na taj način, pravi trenutak za raščišćavanje unutar- koalicionih odnosa ne bi nikada ni ‘došao’. Zato mislimo da bi odugovlačenje bilo štetno po interese srpskog naroda, koji u političkoj platformi Fronta i strategiji neskrivenog jedinstvenog djelovanja sa Vučićem u Srbiji, Dodikom u Republici Srpskoj i Putinovom Rusijom, vidi spasenje".

Ko god je, na bilo koji način i u bilo kom dijelu, izvan te platforme, taj ne može biti unutar Demokratskog fronta; pa ni Nebojša Medojević i njegov Pokret za promjene - zaključuju pljevaljski sagovornici Pobjede.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније