Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

06. 02. 2019. 21:01 >> 20:29
2

ORLANDIĆ SMATRA

"Dio građana politizuje protest protiv vrtića"

Socijaldemokrate su se krajnje odgovorno odnijele prema građanskoj inicijativi o gradnji vrtića u Baru i obezbijedili da se o njoj raspravlja u lokalnom parlamentu, ali jedan broj Barana protestuje protiv gradnje tog objekta, uz očitu politizaciju, istakao je predsjednik OO SD Bar Mićo Orlandić.

Orlandić je rekao da su ti građani potpomognuti izvjesnim pojedincima, nevladinim organizacijama i političkim subjektima iz drugih opština, "koji su izgleda sve svoje probleme riješili u svojim opštinama, pa hoće da uređuju i našu".

"Na taj način, oni žele da spriječe gradnju vrtića i time onemoguće da 370 naših mališana u dogledno vrijeme bude smješteno u novom objektu sa odgovarajućim, modernim sadržajima za boravak djece, ponašajući se po principu `Evo ti ga robe, neću ti ga Bože`, jer je ovo investicija sa državnog nivoa u iznosu od 2,5 miliona eura", poručio je on.

Kako je istakao Orlandić, tom investicijom se obezbjeđuje da se procenat obuhvata djece predškolskog uzrasta u Baru, sa postojećih 51 odsto poveća na 80 odsto, što je i dalje 15 odsto niže od evropskog standarda.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније