Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

09. 02. 2019. 08:42 >> 08:12
6

STANIŠIĆ PORUČIO

Nadam se da će opozicija doći na sjednicu

Za usvajanje prijedloga zakona o upotrebi jedinica Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama i učešću pripadnika civilne zaštite, policije i zaposlenih u organima državne uprave u mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu, koji predviđa obavezno učešće crnogorskih vojnika u NATO misijama, potrebna je dvotrećinska većina u Skupštini Crne Gore.

Međutim, sudeći po trenutnom odnosu snaga u parlamentu gotovo je izvjesno da ovaj prijedlog zakona neće dobiti potrebnu većinu u prvom krugu glasanja.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Stanišić objasnio je da je za izglasavanje tog prijedloga zakona u prvom krugu glasanja potrebna dvotrećinska većina.

Ukoliko tada zakon ne bude usvojen, o njemu će se ponovo glasati nakon, najranije, tri mjeseca, kada se ponovo može uvrstiti u proceduru.

"Kao predsjednik Odbora, nadam se da će opozicija doći na sjednicu, kako bismo izglasali ovaj zakon dvotrećinskom većinom. Ako do toga ne dođe, nakon tri mjeseca će se glasati o zakonu koji se tada može usvojiti glasovima 41 poslanika", rekao je Stanišić.

On je nedavno, na sjednici Odbora za bezbjednost, kazao da će predložiti parlamentu da se zbog važnosti zakona, o njemu raspravlja na prvom vanrednom zasijedanju. Na pitanje da li eventualno neusvajanje zakona ili odlaganje njegovog usvajanja može imati negativne posljedice, Stanišić je kazao da je zakon na vrijeme uvršten u proceduru.

“Resorno ministarstvo je na vrijeme uputilo zakon u proceduru, kako se ne bi zakasnilo sa njegovom primjenom jer smo računali na bojkot dijela opozicije”, rekao je Stanišić.

Izmjenama ovog zakona predviđeno je obavezno učešće u svim zakonski propisanim aktivnostima u međunarodnim snagama u inostranstvu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније