Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

12. 02. 2019. 18:10 >> 19:17
3

DARMANOVIĆ U BERLINU

Stabilan Zapadni Balkan znači snažniju Evropu

Jedino stabilan i bezbjedan Zapadni Balkan doprinosi održivosti razvojne i bezbjednosne arhitekture Evrope, ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, ističući da je potrebno snažno prisustvo Evropske unije (EU) i NATO-a u region.

 

On je danas, drugog dana posjete Njemačkoj, u Institutu Aspen u Berlinu govorio na temu evroatlantske integracije Crne Gore.

 "Prošla godina je za Zapadni Balkan bila veoma uspješna u pogledu integracije u evropske i evroatlantske strukture" ocijenio je Darmanović.

On je istakao da jedino stabilan i bezbjedan Zapadni Balkan doprinosi održivosti razvojne i bezbjednosne arhitekture Evrope.

 Crnogorski šef diplomatije ukazao je na potrebu i važnost snažnog prisustva EU i Alijanse u regionu, kao ključnih pokretača reformskih procesa.

 "Usvajajući NATO i EU standarde, osim što jačamo bezbjednost, stabilnost, principe demokratije i vladavine prava, istovremeno podstičemo ekonomski i opšti društveni razvoj u našim državama", ocijenio je Darmanović.

Darmanović je danas u Bundestagu, u odvojenim susretima, razgovarao sa predsjednikom Odbora za pitanja EU Gunterom Krihbaumom, predsjednikom Odbora za vanjske poslove Rorbertom Retgenom, kao i članovima Parlamentarne grupe za jugoistočnu Evropu.

 U razgovorima je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, iskazan interes za nastavak saradnje sa Bundestagom, naročito u kontekstu aktuelnog momenta procesa evropske integracije u kojem se nalazi Crna Gora.

 Darmanović je, navodi se, ukazao na punu posvećenost reformama u ključnim oblastima, izrazivši zadovoljstvo saradnjom koju u tom pravcu ostvarujemo sa zvaničnim Berlinom.

“U susretima u Bundestagu šef crnogorske diplomatije je ohrabrio i dalje intenziviranje parlamentarne saradnje dvije države”, piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније