Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

13. 02. 2019. 06:59   >>  06:27 1

VUKOVIĆ

Formalnih inicijativa opozicije za sada nema

Nijesam upoznat da je do sada Skupštini procesuirana bilo koja opoziciona inicijativa koja bi po Poslovniku mogla biti u nadležnosti Ustavnog odbora. Postoje samo političke najave Demokratskog fronta da će tražiti pokretanje odgovornosti predsjednika države Mila Đukanovića, kao i promjenu Ustava u dijelu koji se odnosi na jezik i slično, ali formalnih inicijativa za sada nema, kaže za Pobjedu Miodrag Vuković, predsjednik Ustavnog odbora.

Vuković je narednu sjednicu Ustavnog odbora zakazao za 14. februar, ali na njenom dnevnom redu biće usvajanje plana rada tog tijela za ovu godinu, izvještaja o radu u prethodnoj godini, kao i zapisnika sa prethodnih sjednica.

"S obzirom na to da smo iz medija upoznati o najaviom pokretanja postupka za promjenu Ustava, kao i za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, to će Odbor, s obzirom na to da su pitanja iz njegove nadležnosti, odlučivati kada predmetni predlozi uđu u skupštinsku proceduru", navodi se u predloženom planu rada Odbora.

Vuković je rekao da se plan rada Odbora temelji na poslovniku.

"Procedure su jasne. Ustavni odbor ima nadležnost da razmatra predlog za promjenu Ustava, utvrđuje tekst nacrta i predlog amandmana na Ustav, tekst nacrta i predlog Ustava, zatim razmatra predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, te razmatra načelna pitanja primjene Ustava", objasnio je Vuković.

On kaže da još nije izabran zamjenik predsjednika Odbora, za koga je Demokratski front predložio Nebojšu Medojevića.

"Kolege iz DF-a sada bojkotuju i nećemo moći izabrati zamjenika", kazao je Vuković.

Ustavni odbor 14. februara sastaće se peti put. Prethodna sjednica bila je svečanog karaktera, jer je održana povodom jedanaest godina od usvajanja Ustava Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније