Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

14. 02. 2019. 11:43 >> 11:18
3

"KREIRA ATMOSFERU SAMOVOLJE"

SNP: Janović nedostaje demokratski kapacitet

Ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore Nikola Janović nastavio je da kreira atmosferu samovolje i pokazuje ono po čemu je Ministarstvo sporta u prethodnom periodu bilo prepoznatljivo, a to je nedostatak demokratskog kapaciteta da se sasluša druga strana i dobre sugestije prihvate kao dobronamjerne, saopštila je Socijalistička narodna partija (SNP).

Janović je na jučerašnjoj konferenciji za medije saopštio da Ministarstvo sporta i mladih trenutno provjerava više od 30.000 lica u upravljačkim i stručnim strukturama saveza i klubova u procesu preregistracije, kako pravosnažno osuđena lica ne bi mogla raditi u sportskim klubovim i nacionalnim savezima.

"Ministar Janović nas upoznaje da u skoro svakom drugom klubu u upravljačkim i stručnim tijelima sjede lica koja su osuđena za određena krivična djela koja ih čine nedostojnim za obavljanje tih poslova. Ne možemo da ne pitamo gospodina Janovića, zašto ranije nijesu preuzeli ništa po ovom pitanju", saopšteno je iz SNP-a.

Janović je istakao da preko 2.000 klubova koji su postojali u Registru sportskih organizacija prije Ministarstva sporta i mladih, nije ni započelo proces preregistracije, a da je to učinilo nešto manje od jedne trećine (oko 800) klubova.

"Uz to napominje da su svi ostali bili uglavnom fiktivni, kako bi, pretpostavljamo, izvlačili sredstva iz budžeta, te ga ovom prilikom pitamo: da li ima dokaze za ove tvrdnje i da li će se obratiti nadležnim organima? Pretpostavljamo da gospodin Janović zna da su fiktivni poslovi zabranjeni pravnim propisima naše države", navode iz SNP-a.

Iz te partije optužuju Janovića da je zaposlene u Ministarstvu strogo birao po partijskim kriterijumima, a ne kvalitetima.

"U radni odnos nije zaposlio nijednog vrhunskog sportistu koji bi svojim iskustvom doprinio razvoju sporta", kažu u SNP-u.

Janović je, takođe, juče saopštio da je Džudo savez izbrisan iz registra sportskih organizacija, te da je to jedini savez koji je odbio da dostavi dokumentaciju.

"Ministar Janović će ostati upamćen kao prvi ministar koji ukida jedan savez i to vođen čisto ljubomorom i sujetom zbog ukazivanja na greške koje je napravio. Govori o nadgornjavanju i bahatosti, a ne pominje i da je na sudu izgubio spor koji je vodio, a Ministarstvo će platiti sve troškove. Zamisao ministra je da Olimpijski komitet preuzme nadležnost Džudo saveza, dok se ne formira novi savez, sa kadrom koji je pogodan gospodinu Janoviću. Demokratski, nema šta. Ministar mora da zna da konačnu riječ će na kraju dati Upravni sud Crne Gore i Evropska i Svjetska džudo federacija", navode iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније