Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

15. 02. 2019. 14:34   >>  14:02

ASK

Prekršajni postupak protiv 11 subjekata

Od 59 obveznika na koje se odnosi obaveza dostavljanja odluka o visini članarine, tu obavezu je ispunilo 43, saopštila je Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) i najavila pokretanje prekršajnog postupka protiv 11 političkih subjekata koji nijesu to uradili.

Politički subjekti su bili dužni da Odluku o visini članarine za ovui godinu dostave Agenciji najkasnije do kraja januara.

"Dužnost ASK je bila da odluke o visini članarine političkih subjekata objavi na svojoj internet stranici najkasnije sedam dana od prijema", kaže se u saopštenju.

Agencija je izvršila postupak nadzora nad sprovođenjem predmetne zakonske obaveze, koja je propisana odredbama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

"Od ukupno 59 obveznika na koje se odnosi obaveza dostavljanja odluka o visini članarine, tu obavezu je ispunilo njih 43", kaže se u saopštenju.

Odsjek za kontrolu finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja predložiće, kako se navodi, pokretanje prekršajnog postupka protiv 11 subjekata koji nijesu izvršili ovu zakonsku obavezu.

"Neće biti pokrenut prekršajni postupak protiv protiv pet subjekata za koje je Agencija utvrdila da su u postupku gašenja ili za koje je nadležnom ministarstvu dostavila zahtjev za utvrđivanje činjenica o eventualnom brisanju iz registra političkih partija", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније