Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

16. 02. 2019. 13:15   >>  14:01 20

KABINET PREDSJEDNIKA

Izmišljotina da je Đukanović formirao firmu radi učešća u privatizaciji

Zlonamjerna najnovija konstrukcija da je 'firma' predsjednika Mila Đukanovića, koja je osnovana 2006. godine samo na papiru, formirana radi učešća u privatizaciji bolnice Meljine je apsolutna izmišljotina, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika Crne Gore.

“Namjera da se u emisiji Ukrštene riječi i u nekim komentarima nakon toga stvori medijska senzacija, spominjanjem postojanja 'firme' Mila Đukanovića, koja je osnovana samo na papiru, bez prometa i pravnih radnji, 2006. godine u vrijeme kad on nije obavljao nijednu državnu funkciju, samo dokazuje to što se inače zna da oni koji vode kampanju pokušaja diskreditacije Predsjednika Crne Gore, nemaju nijedan argument za svoje neistinite optužbe”, navodi se u reagovanju.

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, kazao je da je Đukanović of šor firmu na Kipru, Vagor investment limited, osnovao sa ciljem da preko nje formalno postane suvlasnik bolnice Meljine i pripadajućeg zemljišnog kompleksa od 50 hiljada kvadrata.

“Apsolutna je izmišljotina zlonamjerna najnovija konstrukcija odbjeglog tajkuna da je ta 'firma' formirana radi učešća u privatizaciji bolnice Meljine, što nije vrijedno komentara”, rekli su iz Službe za informisanje Predsjednika.

Takođe, kako se dodaje, netačne su tvrdnje, koje je saopštio urednik Dana Nikola Marković, da je Đukanović, bio 2006. godine, u vrijeme kada je napustio državne funkcije, dužan da prijavi postojanje te firme.

“Shodno tada važećem Zakonu o konfliktu interesa koji je stupio na snagu 30. juna 2004. godine nije bilo propisano da javni funkcioner podnosi izvještaj o imovini Komisiji za sprječavanje konflikta interesa, godinu od prestanka vršenja funkcije, kako je to tvrdio Marković”, navodi se u saopštenju.

Formalno osnivanje te sada spin-firme u svakom slučaju nije, kako se dodaje, dovodilo do promjena u imovnom stanju njenog osnivača.

“Imajući u vidu navedeno, cijenili smo da javnost mora biti obaviještena o preciznom činjeničnom stanju, a ne da bude izložena politikantskim špekulacijama plasiranim i rabljenim s prepoznatljivih adresa”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније