Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

16. 02. 2019. 16:30 >> 16:13
10

SA PROTESTA U ZETI

"Opozicija se ne smije međusobno napadati"

Opozicija se ne smije međusobno napadati, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sa prostestnog skupa koji je danas održan u Zeti.

 

Skup su, kako je saopšteno, organizovali Demokrate, Demos, Crnogorska, nezavisni intelektualaci i slobodni građani, a njegov cilj je osnaživanje građanskog protesta koji će večeras biti održa u Podgorici.

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da je emocija poželjna, ali je, kako je naveo, hladna glava neophodna, i zato treba biti mudar, oprezan, odgovoran i odlučan.

“Opozicija se ne smije međusobno napadati. Treba pozdraviti i poštovati svaki dobronamjeran korak partija, slobodnih građana, građanskih aktivista, bez obzira na eventualne različitosti u metodama“, naglasio je Bečić.

Kako je kazao, jedan protest ne isključuje drugi.

„Zato, sve što vidite ovih dana svhvatite kao međusobno dopunjavanje, neka slobodno bude što više akcija, što više koraka, jer hiljade pravih buntovnih koraka nas vode u veliko finale i u veliku proljećnu crnogorsku pobjedu”, poručio je Bečić.

Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić, rekao je afera „Koverat“ pokazuje „nivo skorojevića koji su van pravne kontrole i van kontrole društva“.

„Svi smo odgovorni jer se ovo može smatrati kao poraz cijelog društva. Želimo da vjerujemo da nijesu svi u vlasti korumpirani, brzo će se vidjeti da li je tako“, naveo je Lekić

Prema njegovim riječima, institucije imaju samo jednu dilemu - da li brane zakone ili kriminal.

Poredsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević, kazao je da su građani Crne Gore danas čuvari države i borci za pravo i pravičnost.

„Mi danas ovdje ustajemo u odbranu onoga što je nama najvažnije, a to je naša sloboda – sloboda da kažemo šta mislimo, i zato svi kao jedan danas odavde poručujemo našim sugrađanima, prijateljima, našim komšijama, našim strinama, tetkama, kumovima – ne boj se”, naglasio je Pavićević.

Kako je poručeno sa skupa u Zeti, njegovi učesnici će se pridružiti građanskom protestu koji će u 18 sati početi u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније